-35%

Даунтаун Николаево Каберне фран сингъл винярд, 0.75 л

Намери в наш магазин
Добави в любими

България

Каберне фран

Червено

Идеята зад това вино е минимална технологична намеса, точна изява на сортовите характеристики, разпознаваемост, изява на тероара и спецификите на сезон 2021, баланс между сортови характеристики и влияние на дъба.

Към пълното описание

Енолог на сливенската Даунтуан Ърбан Уайнъри е Веселин Рашев – един от нейните основатели. Обобщената оценка за този Каберне Фран от DiVino екипа е: благородно вино, много добра работа със сорта!

Лозето е в землището на сливенското село Николаево – известен и доказан тероар. Към 2021 лозята с Каберне Фран са били едва 5-годишни. Засадени са върху силно изразени песъкливи почви. Гроздето е набрано на 30 септември.

Технологичният процес включва предферментативно настойване за 3 дни при температура 10°С, ферментация в съд от неръждаема стомана при контролирана температура 20-25°С за 7 дни, следферментативно настойване за 3 дни и ябълчно-млечнокисела ферментация в бъчви. Виното отлежава 10 месеца в бъчви от френски дъб – нови и второ зареждане.

Каква е идеята зад това вино: минимална технологична намеса, точна изява на сортовите характеристики, разпознаваемост, изява на тероара и спецификите на сезон 2021, баланс между сортови характеристики и влияние на дъба.

icon-end

Технически данни

102757

Тихо

2021

0.75 л

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Даунтаун Николаево Каберне фран сингъл винярд, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Даунтаун Николаево Каберне фран сингъл винярд, 0.75 л
Даунтаун Николаево Каберне фран сингъл винярд, 0.75 л