Дърбънвил Хилс Колекторс Резърв Совиньон блан, 0.75 л

Durbanville Collectors Reserve Sauvignon Blanc, 0.75L
2022
В наличност
34,99 лв.
Добави в любими

Южна Африка

Кейптаун

Совиньон блан

Бяло

Пълно, добре балансирано вино, с красиви сладки летни плодове, цитруси и деликатна минералност. Сервирайте леко охладено самостоятелно или със сьомга, пъстърва, паста с морски дарове и сирене от козе мляко.

Към пълното описание

ПРЕДИСТОРИЯ

Вдъхновени от лъчистата енергия и творческото вдъхновение на Кейптаун, нашите вина The Collector's Reserve са уникална серия, специално създадена от нашите винари, като се използва само най-доброто грозде от най-добрите лозя в Кейптаун. За да свържем истински винените земи и града, ние избрахме известни забележителности в Кейптаун и поръчахме на яркия художник от Капетония Тео Ворстър да предаде своя стил на тези забележителности върху всяка бутилка.
Тази серия е замислена като колекционерски артикул, както за любителите на виното, така и за тези на изкуството.

КАКВО СЕ КРИЕ В ИМЕТО
Кейпската мъгла е природен феномен в Кейптаун, който неусетно, като хладен атлантически бриз над залива Table Bay, осигурява меко одеяло над околните склонове и създава перфектната прохлада. Това е от решаващо значение за създаването на перфектната среда за отглеждане на Совиньон блан, известен с обилните си аромати на тропически плодове и балансирана свежест.

ЛОЗЯ
Блоковете с различна надморска височина, наклон и аспект са, за да се осигури разнообразна комбинация от аромати в крайния бленд. Блокът е от ключово значение. Първото грозде е избрано от два с южно изложение в западната част на долината с богати на глина почви и върху изветрели и напукани шисти. Следващата селекция е направена от най-високо разположените лозови масиви, на 360 метра над морското равнище. Ключова характеристика в това лозе е почвата, която е осеяна със скали от Hornfels. Третата е на дъното на долината, където са избрани два парцела с дълбоки глинести почви, където гроздето се отличава с пълнота и структура. Последният избран участък е високо на южните склонове в най-хладната част на лозето.
Ароматите, които се откриват в това грозде, играят важна роля за свежата киселинност, която балансира останалите сортове.

ВИНОПРОИЗВОДСТВО

Подбраното ръчно грозде се доставя в избата в началото на деня, след което по време на разтоварването е покрито с одеяло от сух лед. Преди да има контакт с ципите в специално проектирани сепаратори, мъстта се охлажда със специален охладител за каша. Избира се само свободно течащият сок, който се утаява в продължение на три дни.

Утайките се разбъркват веднъж дневно – това спомага за увеличаване на ароматите и плътното усещане в устата на сока. След това сокът се пресипва във ферментационен съд от неръждаема стомана и по време на инокулацията е добавен помощен продукт за ферментация с избрания щам дрожди. Първоначалната ферментация се извършва при температура 16˚С и завършва при 14˚С. Виното се дегустира редовно по време на процеса на ферментация. В продължение на осем месеца виното престоява с лека филтрация преди бутилиране.

ЦВЯТ И АРОМАТ

Прозрачно, със свежа зеленина по краищата. Изобилие от зрели тропически плодове, като маракуя, грейпфрут и касис, допълнени от ананас, жълти праскови, по-зелени аромати на смокиня и тревисти нотки, които завършват с кремъчен привкус.

ВКУС
Пълно, добре балансирано вино, с красиви сладки летни плодове, цитруси и деликатна минералност.

СЪЧЕТАВАНЕ С ХРАНА
Сервирайте леко охладено самостоятелно или със сьомга, пъстърва, паста с морски дарове и сирене от козе мляко.

Алкохол: 13.76%

Остатъчна захар: 2,44 г/л

Обща киселинност: 6,27 g/l

PH: 3.41

icon-end

Технически данни

102456

Тихо

2022

0.75 л

Durbanville Hills

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Дърбънвил Хилс Колекторс Резърв Совиньон блан, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
 1. Шато Камонсак О`Медок, 0.75 л
  Шато Камонсак О`Медок, 0.75 л

  2018

  126,99 лв.
 2. Джей Лор Пюър Пасо Ред бленд, 0.75 л
  Джей Лор Пюър Пасо Ред бленд, 0.75 л

  2020

  89,99 лв.
 3. Хюгел Жанти, 0.75 л
  Хюгел Жанти, 0.75 л

  2019

  32,99 лв.
Дърбънвил Хилс Колекторс Резърв Совиньон блан, 0.75 л
Дърбънвил Хилс Колекторс Резърв Совиньон блан, 0.75 л