Дърбънвил Хилс Колекторс Резърв Шираз, 0.75 л

Durbanville Collectors Reserve Shiraz, 0.75L
2021
В наличност
42,99 лв.
Добави в любими

Южна Африка

Кейптаун

Шираз

Червено

The Collector's Reserve е уникална серия, специално създадена от винопроизводителите, като се използва само най-доброто грозде от най-добрите лозя в Кейптаун.

Към пълното описание

Вдъхновено от лъчезарната енергия и творческото настроение на Кейптаун, новото ни премиум предложение – The Collector's Reserve – е уникална серия, специално създадена от нашите винопроизводители, като се използва само най-доброто грозде от най-добрите лозя в Кейптаун.

"За да свържем истински винените земи и града, ние избрахме известни забележителности в Кейптаун и поръчахме на яркия художник от Кейптаун – Тео Ворстер – да предаде своето виждане за тези забележителности на всяка бутилка. Тази серия е замислена като колекционерски продукт както за любителите на виното, така и за тези на изкуството."

КАКВО СЕ СЪДЪРЖА В ИМЕТО
Всеки ден по обяд в града-майка прозвучава оръдие. Първоначално оръдието на Сигналния хълм е било използвано за оповестяване на пристигането на кораби в пристанището с гръмотевичен звук и пиперлива миризма на пушек във въздуха. High Noon Shiraz оповестява пристигането си с ясно изразени нотки на подправки и пипер.

ГРОЗДЕ
Избраното грозде е от 18-годишно лозе със северно изложение в откритата западна част на долината с ясна видимост към западния бряг. Глинестата почва е върху изветрели шисти, за да се предотврати буйният растеж, характерен за Шираз. Подбрани листа са отстранени ръчно, за да се осигури проникването на слънчева светлина, което гарантира добър плод и цвят. Тъй като блокът е доста голям, беше използвана програма, наречена "Fruitlook", която предоставя седмични мултиспектрални сателитни изображения с нормализиран индекс на разликата във вегетацията. Тези изображения бяха използвани за определяне на разликите в короните на лозята и за оценка на качеството, за да се намерят най-добрите места. Местата бяха внимателно наблюдавани, за да се осигури пълна зрялост преди типичното начало на стафидиране на плодовете, което може да доведе до сладникав вкус на виното.

ПРОИЗВОДСТВО НА ВИНОТО
Гроздето се бере ръчно в 500-килограмови кошници, обработва се с минимална намеса и се почиства от семките на сортировъчна маса. Мъстта се оставя да престои една нощ, след което 10-15% от сока се прецежда, за да се концентрира тялото, вкусът и ароматът на крайния продукт. Виното е ферментирало с предпочитан щам дрожди, като са използвани непрекъснати цикли на изпомпване и претакане, съчетани със сгъстен въздух, за да се извлекат максимално плодовия вкус, цвета и танините.

След това виното отлежава 14 месеца в комбинация от нови и второ пълнене, изключително плътни френски дъбови бъчви, като е използвана и малка част американски дъб.

icon-end

Технически данни

102458

Тихо

2021

0.75 л

Durbanville Hills

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Дърбънвил Хилс Колекторс Резърв Шираз, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
Дърбънвил Хилс Колекторс Резърв Шираз, 0.75 л
Дърбънвил Хилс Колекторс Резърв Шираз, 0.75 л