Жозеф Дроен Савини ле Бон Фурно Премие Крю Пино ноар, 0.75 л

Joseph Drouhin Savigny les Beaune Premier Cru Pinot Noir
2017
В наличност
154,99 лв.
Добави в любими

Франция

Бургундия

Пино ноар

Червено

Черешовочервен оттенък, носът предлага зашеметяваща демонстрация на подправки. На небцето се откриват деликатни плодови аромати, които се съчетават с изящна структура, кадифена текстура и елегантни танини.

Към пълното описание

Лозе: Savigny-les-Beaune.

Местоположение: селото Savigny-les-Beaune е разположено в малка долина северозападно от Beaune. Лозето "Fourneaux" е разположено на полегат склон с идеално югозападно изложение, в непосредствена близост до известните лозя Vergelesses и Lavières.

История и традиции: гало-римското село се е наричало Sabinius и е играло важна роля в историята на лозарството. Монасите от Cîteaux са притежавали лозя в този регион.

Почва: мергел и варовик от батонската епоха, лека почва с червеникав оттенък, осеяна с остри камъни.

Лозарство

В своето имение с площ 93 хектара Maison Joseph Drouhin прилага практики за биологично лозарство от края на 80-те години на миналия век и биодинамично лозарство от 90-те години на миналия век. Тяхно кредо е да предлагат "естествени отговори на естествени проблеми". Всички практики показват най-голямо уважение към почвата, лозата и околната среда. Умишлено ниските добиви позволяват на гроздето да разкрие точния израз на всеки тероар.

Производство на вино

Събиране на реколтата: гроздето се събира на ръка в отворени щайги. Ако е необходимо, се пристъпва към внимателно сортиране. Винификация: пълно ронкане. В съответствие с тероара и профила на реколтата се извършва 2-3-седмична ферментация и мацерация в малки открити каци, която се подсилва чрез пробиване на шапката от твърди части и изпомпване. Дрождите са местни (естествени). Пресоване във вертикална преса. Отделя се последното пресово вино въз основа на дегустация по време на процеса. По време на процеса на отлежаване решенията се вземат само след внимателна дегустационна оценка. Получените данни се допълват чрез технически анализ. Както при всяко друго вино на Joseph Drouhin, абсолютен приоритет се дава на истинското изразяване на тероара и характера на реколтата.

***

Произход

  • Държава Франция
  • Винен регион Бургундия, Кот дю Бон, Премие Крю
  • Винарна Жозеф Друен

Технически данни

  • Сорт Пино Ноар
  • Вид Сухо червено вино
  • Реколта 2017
  • Алкохолно съдържание 12,5%

Винификация

Ръчно бране и транспортиране в малки касетки с цел запазване на плода. Двукратно сортиране на гроздето – на лозето и във винарната. Мацерацията и винификацията отнемат 2 до 3 седмици. Ферментация с диви дрожди. Температурата на мацерация и ферментация е под строг контрол, за да се управлява напълно процеса на екстракция (тя придава цвят и субстанция на виното, но никога не трябва да вреди на неговия финес и типичен характер).

Отлежаване Във френски дъбови барици (20% нови) за 14 – 18 месеца.
Произход на дървесината: дъб, отгледан във високопланинските гори на Франция.

Описание

Селцето Савини ле Бон е сгушено в малка долина северозападно от Бон. Лозето Фурно е на полегат склон с изцяло югозападно изложение, намиращо се в непосредствена близост до известните лозя Vergelesses и Lavieres. Почва: мергел и варовик от батонската епоха; лека почва с червеникав цвят, осеяна с остри камъни. Биологично и биодинамично отглеждане на лозята.

Дегустационни бележки

"Цветът на това вино няма равен на себе си: черешовочервеният му оттенък привлича светлината по най-съблазнителен начин. Първоначално носът предлага зашеметяваща демонстрация на подправки, вариращи от черен пипер и индийско орехче до нотки на червен пипер и ... зелен пипер. Усещанията са фини и никога не са прекалено силни. На небцето се откриват и други удоволствия, като деликатни плодови аромати, които се съчетават с изящна структура, кадифена текстура и елегантни танини." от Véronique Boss-Drouhin

Съчетание с храна

Отлично с различни печени меса, барбекю, дивеч, меки сирена, паста и ризото с песто, гъбен или доматен сос.

Температура за дегустация: 16°C

Потенциал за отлежаване за оптимална консумация: 8 до 13 години

Потенциал за отлежаване: 15 години

icon-end

Технически данни

102578

Тихо

2017

0.75 л

Кот дьо Бон

Жозеф Дроен

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Жозеф Дроен Савини ле Бон Фурно Премие Крю Пино ноар, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Жозеф Дроен Савини ле Бон Фурно Премие Крю Пино ноар, 0.75 л
Жозеф Дроен Савини ле Бон Фурно Премие Крю Пино ноар, 0.75 л