Бонбониера Кафарел Криейшънс Ночиолота 165 г., 1 бр.

Villa Yustina Extra Brut Semillon Natural Sparkling 2019, 0.2L
В наличност
12,99 лв.
Добави в любими

Италия

Тракийска низина

Семийон

Естествено пенливите вина на Вила Юстина се създават в най-скорошно откритата ни винарска изба, която е специализирана само и единствено за производство на шумящи вина. През 2020 год Вила Юстина е единствената винарска изба, която произвежда естествено пенливо вино в малки бутилки (200мл).

Терор: Лозята се намират на южен склон с надморска височина от 300 м и умерено континентален климат и силно карбонатни почви 

Винификация: Гроздето за това специално вино се бере по-рано, когато захарното съдържание е по-ниско. Чрез класическа технология на производство на бяло вино получаваме свеж шампански виноматериал с нисък алкохол. Вторичната ферментация протича по метода "Шармат" в иноксови съдове под налягане/акратофори/, като към виноматериала се добавя тиражен ликьор и дрожди. При този процес захарите се превръщат в алкохол и се отделя въглероден диоксит,който се насища във виното по естествен начин. След приключване на вторичната алкохолна ферментация, виното отлежава около 6 месеца върху утайки, за да се получат автолизатни тонове.

Дегустационни характеристики: Вино с нежен, златист цвят и интензивна игра на фини мехурчета. Комплексен и ярък аромат с нотки на цитруси, зелена ябълка и нектарина. Хармоничен и комплексен вкус с автолизатни тонове и добре интегрирани киселини с продължителен и обещаващ финал.

 

Перфектен подбор за уелкъм дринк или в комбинация с омар, скариди, раци, стриди, леки плодови десерти на цитрусова основа.

Silver medal for vintage 2011 - Balkans International Wine Competition 2014, Bulgaria / "Golden Collection" for vintage 2011 - Wine Index 2014, Bulgaria

Технически данни

700061

Шоколадови изделия

0.2 л

Италия, Друго

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Бонбониера Кафарел Криейшънс Ночиолота 165 г., 1 бр.
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Бонбониера Кафарел Криейшънс Ночиолота 165 г., 1 бр.
Бонбониера Кафарел Криейшънс Ночиолота 165 г., 1 бр.