България
Малина
Плодови
Червено
Ароматът на Трастена е несравним, със силна атака на малини. Вкусът е сладък и заоблен. Комбинира се добре с твърди сирена, десерти на основата на бял крем – чийзкейк, маскарпоне и е прекрасна основа за коктейли.
Подходящи храни:
Твърди сирена ДесертиДесертно плодово вино, направено от 100% био плод, ферментирал в иноксови съдове. Ароматът е несравним, със силна атака на малини. Вкусът е сладък и заоблен.
Комбинира се перфектно с твърди сирена, десерти на основата на бял крем и е прекрасна основа за коктейли.
Консумира се охладено и се съхранява на температура под 18°C.
***
Легендата за малиновото вино се ражда още по времето, когато манастирът Св. Пантелеймон все още е съществувал. Той бил построен на мястото на древно тракийско светилище от ученици на Кирил и Методий. Монасите прекарвали време не само в молитви, но и в производство на малиново вино. То изкушавало поклонници от всички краища да посетят и да опитат от еликсира. Рецептата се пазела строго и се предавала от поколение на поколение.
Днес от манастира е останал само един каменен кръст, който напомня за светото място. Около руините му Трастена отглеждат плантация с 95 декара био малини, а рецептата за вино на древните монаси им помага да те пренесат и да ти разкажат за един друг свят, високо в Стара Планина.
"Ние сме семейство Георгиеви и произвеждаме био малини от 14 години. Спокойно можем да кажем за себе си, че сме първите големи производители на вино от био малини в България и се стараем да предложим най-доброто, с което природата така щедро ни дарява. Местостта Трастеная е от щастливите места, в които е възможно не само да съществува, но и да се развива с бързи и качествени темпове. Нашата плантация от 95 декара обгръща руините на манастира в Стара Планина и е сертифицирана от LACON. Нейните насажденията се торят с японски водорасли, а листчетата на храстите се пръскат с пробиотици. Всяко лято ни гостуват пчелните семейства на Пчеларска ферма Тодорови, които се грижат за любимите ни малинки. Всяка година берем плодовете на ръка, а при ферментация често пускаме любимите ни soul и funk музика, защото с виното си бутилираме изкуство. Обичаме нестандартните етикети и предпочитаме да подкрепяме малкия семеен бизнес и устойчивото съхранение на традиции и природа."
Плодов интензитет
Дъбов интензитет
Тяло
Киселинност
Танини
101637
Плодови и ароматизирани
NV
0.75 л
10.5%
Трастена
Плодови