Мексико
Анехо
Аромат на сушена праскова, пай с пекан и куркума. Богат вкус на сушени портокалови кори, захаросан джинджифил и печени пекани. Сериозен и елегантен дух на финала, който се усеща с цялата тежест на изискан коняк. Бутилката е ръчно изработена от керамика с глазура, което я прави уникална – всяка една е различна.
Komos Extra Añejo
Алкохолно съдържание: 40% ABV (80 proof)
Производствен процес
Tequila Komos Extra Añejo се произвежда в Мексико от 100% синьо агаве Weber, ръчно събрано от високопланинските и нископланинските райони на долината Текила в Халиско. Сърцевините на агавето (piñas) се пекат в традиционни каменни фурни, след което сокът ферментира естествено и се дестилира два пъти в медни казани.
След дестилацията, текилата отлежава минимум 3 години в комбинация от френски дъбови бъчви за бяло вино и американски дъбови бъчви за уиски. Финалният щрих е нежна аерация — винопроизводствена техника, при която течността се обогатява с кислород, за да се постигне по-мек и гладък вкус, както и допълнителна плътност и гладкост.
Бутилката
Бутилката е ръчно изработена от керамика с глазура, което я прави уникална – всяка една е различна. Тюркоазеният цвят отразява красотата на Средиземноморието и същевременно предпазва ароматите и вкусовете на текилата. Дизайнът на бутилката е създаден с мисъл за повторна употреба.
Дегустационни бележки
- Аромат: Изразени нотки на сушена праскова, пай с пекан и куркума.
- Вкус: Богат на вкусове на сушени портокалови кори, захаросан джинджифил и печени пекани.
- Финал: Сериозен и елегантен дух, който се усеща с цялата тежест на изискан коняк.
Tequila Komos Extra Añejo е първата текила, получила перфектна оценка от 100 точки от списание The Tasting Panel.
![]()
300894
Текила
0.7 л
Комос




