Шато дьо Пез Сен Естеф Магнум, 1.5 л

Chateau de Pez Saint-Estephe Magnum, 1.5L
2018
В наличност
269,00 лв.
Добави в любими

Франция

Бордо

Купаж

Червено

Много плътен, наситено рубинен цвят. Съблазнителен и комплексен нос с атрактивно начало на мока, масло, препечен хляб и сушено месо.

Към пълното описание

Дегустационни бележки на критиците:

"Носът е плодов и предлага сила, яснота, фин пикантен край и много деликатен финал на сив пипер на заден план. Има нотки на див касис, хрупкави черни горски плодове и леко череша Морело, съчетани с нотки на ликорис, фино докосване на смачкана ягода, дискретни нотки на минералност и фин намек за пипер, тамян, индийско орехче и препечен бадем. Небцето е приятно сочно, свежо, плодово и предлага приятна деликатност, гурме, киселинност, финес в таниновата структура, финес в силата, малко прямота и добра насоченост. На небцето това вино изразява нотки на череша morello, черни горски плодове и по-слабо див касис, съчетани с нотки на виолетка, лилия, камфор, дискретен намек за свеж светъл тютюн и фин нюанс на тост." - 93/100, VertdeVin

Сортов състав: 51% Каберне Совиньон, 43% Мерло, 3% Каберне Фран, 3% Пти Вердо

Много плътен, наситено рубинен цвят.

Съблазнителен и комплексен нос с атрактивно начало на мока, масло, препечен хляб и сушено месо.

Отлично, стегнато тяло, елегантно и гъвкаво с добре запазен червен плод и подправки във вкуса и зрели, велурени танини на финала. Много елегатен Сен Естеф с потенциал за отлежаване.

Забелязвате ли сладкия корен и тютюна Вирджиния? А тези плодови нюанси на червен касис и къпина с цветен ирис?

Виното е равномерно и сиропирано на небцето. Не ви ли напомня на малиново желе? Първоначалното впечатление е чисто, а финалът – солен... комбинация от живост и дълготрайни аромати, прецизност и сладост.

"Зимата беше много суха, последвана от хладна и влажна пролет. Гроздето узрява бавно през летните горещи дни и хладни нощи. Събирането на реколтата продължи от 17 септември до 7 октомври."

icon-end

Технически данни

200246

Тихо

2018

1.5 л

Медок

Сен Естеф

Шато дьо Пез

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Шато дьо Пез Сен Естеф Магнум, 1.5 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
Шато дьо Пез Сен Естеф Магнум, 1.5 л
Шато дьо Пез Сен Естеф Магнум, 1.5 л