Шампанско Драпие Винтаж Ексепсионел Магнум, 1.5 л

349,00 лв.
Добави в любими

Франция

Шампан

Купаж

Шампанско

Бяло

Това кюве разкрива леко кремообразно небце. Цветният привкус потвърждава силното участие на Шардоне. Дълбочината на Пино Ноара се характеризира с ароматни нотки на червени плодове и приятна горчивина. Перфектно за аперитив, вкусно е и когато се сервира с морски костур на скара или ризото.

Към пълното описание

Millesime d'Exception 2015 от Maison Drappier перфектно отразява тази забележителна година, каквато е и мисията на конкретното вино, което се ражда само в изключителни реколти. Произведено под грижите на устойчиво земеделие, с много малко сулфити, това шампанско е бленд от 60 % Пино Ноар, 30 % Шардоне и 10 % Пино Мьоние.

Това кюве разкрива леко кремообразно небце. Цветният привкус потвърждава силното участие на Шардоне. Дълбочината на Пино Ноара се характеризира с ароматни нотки на червени плодове и приятна горчивина.

Благодарение на периода на отлежаване, това шампанско е много богато и комплексно.

Перфектно за аперитив, това кюве е вкусно и когато се сервира с морски костур на скара или ризото.

***

Основана през 1808 г., Drappier притежава 55 хектара лозя, в които са представени всички класически сортове грозде с преобладаващ дял на пино ноар (70%), но присъстват и някои забравени сортове грозде като Пети Мезлиер, Арбан и др.

Това семейно имение предпочита автентичността и използва много малко сяра. То създава и кюве без сулфити: Cuvée Brut Nature без сулфит.

Силното присъствие на Пино Ноар ражда мощни шампански вина, които съблазняват генерал Дьо Гол през 1965 г. За да му отдаде почит, Drappier му посвещава Cuvée Charles De Gaulle. Това е и единствената къща, която предлага за продажба всички размери бутилки за шампанско: от четвърт бутилка до Мелхиседек (30 литра)!

icon-end

Технически данни

200110

Пенливо

2015

1.5 л

Драпие

Шампанско

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Шампанско Драпие Винтаж Ексепсионел Магнум, 1.5 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
Шампанско Драпие Винтаж Ексепсионел Магнум, 1.5 л
Шампанско Драпие Винтаж Ексепсионел Магнум, 1.5 л