Шампанско Драпие Винтаж Ексепсионел 2008 Магнум, 1.5 л

Champagne Drappier Vintage 2008 Magnum, 1.5L
Изчерпан
269,00 лв.
Изпрати запитване
Добави в любими

Франция

Купаж

Шампанско, което съчетава мощ, сложност и богатство на вкуса!

Реколта 2008 е една от най-добрите през последните години. Това е година, с абсолютно перфектни климатични условия, предлагащи идеален баланс между киселинност и сладост.

Към пълното описание

Изключителната реколта от 2008 година, произведенa от Мишел Драпиe, е шампанско, което съчетава мощ, сложност и богатство на вкуса! Реколта 2008 е една от най-добрите през последните години. Това е година с абсолютно перфектни климатични условия, предлагащи идеален баланс между киселинност и сладост.

Бленд от 65% Пино Ноар и 35% Шардоне, с минимално използване на сулфити, като половината от бленда е вино отлежало в големи дъбови съдове в продължение на 1 година. След бутилиране това кюве отлежава в избите на къщата в продължение на 6 години, за да усъвършенства ароматите му. Дозировката му е Extra Brut (5.6 г/л), за да акомпанира вкусовите нотки на шампанското, без да ги изкривява.

Сложен нос, с цитрусови нотки (лимон, горчив портокал, грейпфрут...), които се развиват към аромати на хлебни сладкиши, с лешници и бадеми. На вкус шампанското разкрива по изключително приятен начин силата на Пино Ноар и елегантността на Шардоне. Върху небцето откриваме плодови аромати, малки червени плодове, и пикантно докосване в края на небцето с леки нотки на ванилия.

***

Шампанската къща Drappier е основана през 1808 г и вече 8 поколения е семейна, фамилна собственост. Намира се в градчето Урвил, департамент Об. Част е от Côte des Bar, най-южния регион на Шампан който се намира много близко до Кот де Нюи, най-известния и скъп регион на Бургундия. Винарната е една от най-добрите бутикови производители на шампанско, а избата е единствената, която не е пострадала в двете световни войни и големите пожари през 1950 година. Подземните тунели са започнати още през 1152 г. от монасите от Цистерианския орден от абаството Clairvaux, а самия Св. Бернар от Клерво (Clairvaux произлиза от Claire Vallée - Светлата долина) работи във винарната. Той е доктор на църквата, наричан апостол на кръстоносните походи, инициатор и автор на първия устав на Ордена на Тамплиерите, основан съвсем наблизо в град Троа. Св. Бернар от Клерво е казал думите „Молитвата е вино, което радва сърцето на човека“ и това са най-точните думи за едно прекрасно шампанско, което те кара да се молиш!

Семейство Драпие са известни с това, че използват значително по-малко сулфити във виното си, отколкото много други производители на шампанско. Всички големи бутилки шампанско се работят точно по-същия начин като и стандартната бутилка, а представете си те имат дори 18-литрова бутилка Cart d’Or Salomon, 27 л Cart d’Or Primat и дори 30 л Cart d’Or Melchisedesh!

Вдъхновени от старите бутилки, новите шампански бутилки на Драпие са изработени от тъмно стъкло, което филтрира 99% от увреждащата ултравиолетова светлина, като по-тънкото гърло също така намалява и риска от окисляване. В съответствие със силните екологични нагласи на семейството, новите бутилки са направени от 87% рециклирано стъкло, най-високото от всички настоящи бутилки шампанско, а през януари 2016 година те станаха първата шампанска къща с нулев въглероден отпечатък!

https://youtu.be/LCyo4sgh200

icon-end

Технически данни

97960

1.5 л

Драпие

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Шампанско Драпие Винтаж Ексепсионел 2008 Магнум, 1.5 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Шампанско Драпие Винтаж Ексепсионел 2008 Магнум, 1.5 л
Шампанско Драпие Винтаж Ексепсионел 2008 Магнум, 1.5 л