Ромбауер Винярдс Зинфандел, 0.75 л

Rombauer Vineyards Zinfandel, 0.75L
2019
В наличност
127,99 лв.
Добави в любими

САЩ

Калифорния

Зинфандел

Червено

Виното изпъква с ярки плодови аромати на череша и червена слива, с нотки на ванилия и лавандула. Средното небце е меко и кремообразно, със структура от фини танини и завършва с дълъг, пищен финал, който ще Ви накара да искате още една глътка.

Към пълното описание

Произход

 • Държава САЩ
 • Винен регион Калифорния
 • Винарна Ромбауер Винярдс

Технически данни

 • Сортов състав Зинфандел
 • Вид Сухо червено вино
 • Алкохолно съдържание 15,9%

Лозя

Това вино съчетава партиди от избрани лозя в най-добрите райони на отглеждане: Amador County (44%), El Dorado County (43%), Lake County (8%) и Napa County (5%).

Отглеждане

2019 беше впечатляваща година за Зинфандел. Сухите условия, съчетани с дълъг и мек вегетационен период в цялата страна, създадоха малки, концентрирани плодове на Zinfandel, пълни с изключителен вкус. През цялата година използвахме въздушни снимки, направени с помощта на NDVI (Normalized Difference Vegetation Index) технология за адаптиране на устойчиви земеделски практики. Ние събирахме реколтата през нощта, за да се запази ярката киселинност, която се е развила през сезона.

Винификация

Гроздето се сортира оптично, което осигурява най- оптималната възможна селекция на плода. Прави се студена мацерация за извличане на цвят и аромат преди началото на ферментацията в съдове от неръждаема стомана. Виното се пресова внимателно и след това се премества в дъбови бъчви, за да завърши първичната си ферментация, малолактичната ферментация и отлежаването.

Отлежаване

16 месеца в американски (10% нов) и френски дъб.

Описание

Пренесен в Калифорния по време на Златната треска, Зинфанделът се смята от мнозина за наследения сорт на Америка. Този Зинфандел отдава почит към винената историята на Калифорния. Плодът се добива от семейно притежавани лозя, всички разположени в най-старите и най-почитаните винени региони на щата. Някои от тях са на възраст над 100 години.

Дегустационни бележки

Лилаво-рубинен цвят с ярък пурпурен оттенък. На нос: концентрирани аромати на сушени череши, които се допълват от нотки на топла ванилия, мока и подправки. Пищни аромати на сладко от зрели сливи и малини заливат небцето, последвани от нотки на черен шоколад на заден план. Фините, заоблени танини и впечатляващата дължина създават свеж и примамлив финал.

Съчетание с храна

Барбекю и бургери, лазаня Болонезе и печено на тиган агнешко месо.

icon-end

Технически данни

102243

Тихо

2019

0.75 л

Напа Вали

Ромбауер Винярдс

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Ромбауер Винярдс Зинфандел, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
 1. Шампанско Пание Блан де Ноар, 0.75 л
  Шампанско Пание Блан де Ноар, 0.75 л

  2014

  134,99 лв.
 2. Драгомир Натали Сира, 0.75 л
  Драгомир Натали Сира, 0.75 л

  2021

  55,49 лв.
 3. Мелник 13 червено полусладко, 0.75 л
  Мелник 13 червено полусладко, 0.75 л

  NV

  11,49 лв.
Ромбауер Винярдс Зинфандел, 0.75 л
Ромбауер Винярдс Зинфандел, 0.75 л