САЩ
Калифорния
Зинфандел
Вино
Червено
Виното изпъква с ярки плодови аромати на череша и червена слива, с нотки на ванилия и лавандула. Средното небце е меко и кремообразно, със структура от фини танини и завършва с дълъг, пищен финал, който ще Ви накара да искате още една глътка.
Появил се в Калифорния по време на Златната треска, Зинфанделът се смята от мнозина за наследственото грозде на Америка. Този Зинфандел е нашата почит към историята на калифорнийското вино. Плодовете му са добити от семейни лозя, разположени в най-старите райони на щата, но и най-почитаните винарски райони, а някои от тях са на повече от 100 години.
Лозя
Това вино съчетава партиди от избрани лозя в най-добрите райони на отглеждане: Amador County (44%), El Dorado County (43%), Lake County (8%) и Napa County (5%).
Отглеждане
2019 беше впечатляваща година за Зинфандел. Сухите условия, съчетани с дълъг и мек вегетационен период в цялата страна, създадоха малки, концентрирани плодове на Zinfandel, пълни с изключителен вкус. През цялата година използвахме въздушни снимки, направени с помощта на NDVI (Normalized Difference Vegetation Index) технология за адаптиране на устойчиви земеделски практики. Ние събирахме реколтата през нощта, за да се запази ярката киселинност, която се е развила през сезона.
Отлежаване: 15 месеца в американски (10% нов) и френски дъб.
Винарство
Гроздето е внимателно ронкано и оптически сортирано – процес, при който гроздето се подбира посредством снимки на всяко отделно зърно и отстранява всяко неперфектно зрънце, за да се гарантира, че само специфични и идеални плодове са попаднали във виното. Със студена мацерация се извличат цветът и ароматът преди началото на първичната ферментация в съда. Виното е внимателно пресовано в кошова преса и след това е прехвърлено в дъбови бъчви за завършване на първичната ферментация, ябълково-млечно ферментация и отлежаване.
Дегустационни бележки
Виното изпъква с ярки плодови аромати на череша и червена слива, с нотки на ванилия, и лавандула, които прескачат в носа. Ароматът на слива продължава да се усеща на небцето, към който се присъединяват слоеве от малини, конфитюр, мока, карамфил и бял пипер.
Средното небце е меко и кремообразно, със структура от фини танини и завършва с дълъг, пищен финал, който ще Ви накара да искате още една глътка.
СЪЧЕТАНИЯ С ХРАНИ
Нашите любими съчетания за това вино включват задушени къси ребра, лазаня Болонезе и печено на тиган агнешко месо.
102243
Тихо
2019
0.75 л
Напа Вали
Ромбауер Винярдс