Ракия Аркана Мастърбленд луксозна кутия, 0.7 л

69,99 лв.
Добави в любими

България

Мускат

Мускат

Гроздова

Интензивен и отличителен за Мускатовите ракии аромат с типичните нотки на гюл и локум, подкрепени в дълбочина от нюанси на дървесна кора и сладки подправки – кардамон, карамфил. Вкусът е обемен и плътен, с усещане за мед и кафява захар, последвани от нотки на бергамот, сушена кайсия и карамфил. Послевкусът е дълъг, многопластов, с приятни медени и ванилови нотки на небце.

Към пълното описание

Всеки майстор на дестилацията трябва да остави своя отпечатък – усещане, което да се запомни, философия на вкуса, която да се предаде нататък. Arkana Masterblend е създаден от енолога Мариана Гълъбова. Интензивна и отличителна, тя е сътворена с търпение. Дадено ù е нужното време, за да се хармонизира и успокои характерът ù. С цвят на старо злато и аромат, разкриващ първо леките гюл и локум и сетне и опушени нотки на дървесна кора и кафе.

Отлежала е в три избрани с нюх дъбови бъчви, отдали дълбокия и плътен вкус на мед и сладки подправки. Arkana Masterblend e родена от стари 50-годишни възстановени лозя сорт Мускат Отонел и тъкмо навлизащи в плододаване насаждения на Seewines Spirit  в четири локации край с. Лесичово.

Лозята са разположени по ниските, хълмисти склонове на Средна гора, в региона на с. Лесичово, между 250-350 м надморска височина, чието изложение обуславя равномерното огряване от слънцето. Река Тополница пресича селото в долното си течение и е водещ фактор за мекия микроклимат, допринасящ за пълното и навременно плодозреене на гроздовете.

Отглеждат се органично, без използване на пестициди и хербициди, а подхранването става чрез оборска тор и затревяване в междуредията.

След дестилацията произведената суровина преминава през етап на отлежаване в бъчви – част от дестилата отлежава в продължение на година, а друга – до две години, в 225 л и 500 л бъчви от български дъб. Финалният купаж съчетава 3 различни бъчви. Преди бутилиране Мастърбленд отлежава допълнително в продължение на 4 месеца в иноксов съд за по-добро хармонизиране. Аркана Мастърбленд има приятен плътен цвят на старо злато.

Дегустационни характеристики

Аркана Мастърбленд има приятен плътен цвят на старо злато. Ароматът е интензивен и отличителен за Мускатовите ракии с типичните нотки на гюл и локум, подкрепени в дълбочина от нюанси на дървесна кора и сладки подправки – кардамон, карамфил. Вкусът е обемен и плътен, с усещане за мед и кафява захар, последвани от нотки на бергамот, сушена кайсия и карамфил. Послевкусът е дълъг, многопластов, с приятни медени и ванилови нотки на небце.

Съчетаване с храна

Аркана Мастърбленд би подхождала чудесно с десерти на основа шоколад, а също и със сладолед нуга. За по-традиционните вкусове – типичната българска мешана скара би била добра комбинация, както и по-мазни сирена тип камембер, бри, дори във вариант – запечено, с мед и ядки.

icon-end

Технически данни

300750

Ракия

0.7 л

***

Мускат

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Ракия Аркана Мастърбленд луксозна кутия, 0.7 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
Ракия Аркана Мастърбленд луксозна кутия, 0.7 л
Ракия Аркана Мастърбленд луксозна кутия, 0.7 л