Италия
Просеко
Глера
Просеко
Бяло
Бледо сламено на цвят, ярко и живо, с обилна пяна и фин, елегантен перлаж. Аромат на ябълка и свежи флорални нотки на глициния и акация, балансиран вкус, елегантно и структурирано.
Процес на производство на пенливо вино Setàge
Открийте тайните на техниката, която придава на пенливите вина Canevel тяхната ненадмината мекота и кремообразност.
Сорт: Glera
Дегустационни бележки
Бледо сламено на цвят, ярко и живо, с обилна пяна и фин, елегантен перлаж.
Нос: Ябълка и свежи флорални нотки на глициния и акация.
Вкус: Балансирано, елегантно и структурирано.
Съчетаване с храна
Идеално просеко за чаша, за аперитив, придружава отлично салати с морски дарове, зеленчукови крудита, суши, първи ястия като "risotto alla pescatora". Опитайте със сметана и ягоди. Този Валдобиаденски сетаж е и идеална основа за вкусни коктейли.
Температура на сервиране: 8 °C
Алкохолно съдържание: 11% vol
Сетаж?
Базовото вино
Базовото вино се произвежда чрез ферментация на подбрано, ръчно набрано грозде от почви, богати на глина и морски мергели, които осигуряват интензивна минералност и привлекателни флорални аромати, както и мекота. Използват се подбрани дрожди, за да се подсили ароматният компонент и полученото базово вино има силно ароматно въздействие, както по отношение на сложността, така и по отношение на интензивността.
Процесът sparkling
Виното придобива своя блясък по време на бавен процес с помощта на подбрани дрожди, които се поддържат на равномерна степен на развитие благодарение на усъвършенствана система за управление на температурата (при 12-14°C). Резултатът е много фин мус с уникална мекота и кремообразност.
Изследвания и експерименти
Голямо внимание се отделя на изследванията и експериментите, за да се пренесе историческата традиция на пенливите вина от Валдобиадене в съвременния свят, като се подобрят характеристиките, които правят вината от този район на отглеждане уникални.
В избата е разположена модерна експериментална зона, оборудвана с микроспумантна станция за провеждане на малки опити и експерименти. Шест 30-литрови автоклава дават възможност за провеждане на експерименти с пенливо вино при различни условия: в зависимост от вида или щама на дрождите, температурата на ферментация, площта на контакт с дрождите и времето за контакт с дрождите.
Чрез многобройните комбинации на тези променливи могат да се произвеждат малки количества пенливи вина със специални характеристики.
![]()
103287
Пенливо
2024
0.75 л
Каса Каневел
Просеко
-
-29%
Просеко Руджери Картице Брут DOCG, 0.75 лNV
Специална цена 51,99 лв. | 26,58 € Обикновена цена 73,99 лв. | 37,83 €



