Пътят към Бургундия, 1 бр.

Пътят към Бургундия
В наличност
24,00 лв.
Добави в любими

България

Литература, Книги

"Пътят към Бургундия" е невероятната история на един американец, отдал се на бургундското вино и на новия си живот във Франция.

"Пътят към Бургундия" са вдъхновяващите мемоари на млад калифорниец, открил във виното от Бургундия страстта на живота си и заложил всичко, за да сбъдне съкровената си мечта – да прави голямо бургундско вино. Авторът на книгата, Рей Уокър, е собственик на микро винарната Maison Ilan в Бургундия, а вината му са съвършен израз на тероара и на неговата философия да бъде просто „пастир на виното“ и „не толкова винар, колкото природозащитник“.

Рей Уокър е на старта на самостоятелния си живот в Калифорния и го очаква сигурна кариера в сферата на финансите, докато не се появява страстта му към бургундското вино, историята му и всичко, свързано с него. Рей започва да прекарва часове над стари текстове за виноделието и класификациите на лозята в Бургундия, ненаситно изучава винарските техники, трудния френски език и неспирно мечтае да създаде вино от велики бургундски лозя.

Той напуска работата си и сигурността, и подкрепян морално от младата си съпруга, отива във Франция, за да прави свое вино – с оскъдни средства, ограничен запас от френски и почти никакъв опит като винар.

Зареден с решимост и с така наречения от французите joie de vivre или радост от живота, той се гмурва в изключителната история на лозята и винарските традиции в Бургундия и започва да прилага натрупаните знания и най-вече да проявява непоколебимия си характер и своето дълбоко уважение към винарската култура на този забележителен френски регион.

Технически данни

800010

Гурме

България

NA

NA

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Пътят към Бургундия, 1 бр.
Вашата оценка
Обратно към продукта
Подобни продукти
 1. Седмичен вестник Капитал, 1 бр.
  Седмичен вестник Капитал, 1 бр.
  5,00 лв.
 2. Whisky Bible 2019 Jim Murray`s, 1 бр.
  Whisky Bible 2019 Jim Murray`s, 1 бр.
  39,00 лв.
 3. Списание ДиВино 2021/22, 1 бр.
  Списание ДиВино 2021/22, 1 бр.
  10,00 лв.
 4. Списание Бакхус, 1 бр.
  Списание Бакхус, 1 бр.
  14,00 лв.
 5. Книга А,Б Вино, Яна Петкова 1 бр.
  Книга А,Б Вино, Яна Петкова 1 бр.
  45,00 лв.
 6. Списание Бакхус 2022, 1 бр.
  Списание Бакхус 2022, 1 бр.
  5,00 лв.
 7. Книга Отново Прованс, 1 бр.
  Книга Отново Прованс, 1 бр.
  14,00 лв.
 8. Разказите и съветите на Doctor Wine, 1 бр.
  Разказите и съветите на Doctor Wine, 1 бр.
  24,00 лв.
 9. Списание Мениджър, 1 бр.
  Списание Мениджър, 1 бр.
  7,00 лв.