Лаутус
ЛАУТУС
LAUTUS {Lout' us} [латински]: чист, елегантен и разкошен.
Без алкохол. Чист аромат. По-малко калории.
НАШАТА ИСТОРИЯ
Нашият основател (също и винопроизводител), Рег Холдер, се стремеше да създаде безалкохолно вино, което да въплъщава красивата сложност, елегантност и финес на първокласното вино. Деалкохолизираните вина Lautus се произвеждат с помощта на съвременни технологии и техники, за да останат в челните редици на индустрията и да се превърнат във водещ южноафрикански производител в категорията на деалкохолизираните вина.
От 2017 сме най-големият производител на премиум безалкохолни вина в Южна Африка. Изнасяме в над петнадесет държави, сред които Северна Америка, Швеция, Нидерландия, Австралия, Франция и Швейцария. Очаква се безпрецедентният растеж в категорията на безалкохолните и нискоалкохолните вина да продължи.
ПРОЦЕС НА ДЕАЛКОЛИЗИРАНЕ
За отстраняване на алкохола се използва технологията "въртящ се конус" на BevSource, водещ световен процес от Сонома, Калифорния. Серията деалкохолизирани вина Lautus се произвежда със стандартни винарски практики.
По време на ферментацията се полагат големи грижи, за да се запазят всички красиви аромати и да се гарантират истинските характеристики на сорта. Алкохолът се отстранява при ниски температури под вакуум с помощта на технологията на въртящия се конус.
Това се извършва на два етапа: при първото преминаване се улавят 100% от летливия вкус и ароматната есенция на виното, които след това се оставят настрана. При второто преминаване от виното се отстранява неутралният алкохол. След това есенцията от първото преминаване се въвежда отново в деалкохолизираното вино, което осигурява целия вкус на първокласно вино без алкохолно съдържание.
ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ОСНОВАТЕЛЯ
Историята на Рег Холдър е дълбоко преплетена със света на виното. Израснал на западния бряг на Южна Африка, в сърцето на винарския регион Olifants River Valley, той е заобиколен от лозя от ранна възраст. И до днес семейната ферма процъфтява, осигурявайки грозде за собственото червено Savvy Red на Lautus. Воден от страстта си към науката и изкуството на винопроизводството, Рег получава бакалавърска степен по земеделие (лозарство и енология) от университета Stellenbosch през 2003 г. Продължава образованието си с бакалавърска степен по финансов мениджмънт от Unisa през 2013 г.
В търсене на разнообразни преживявания Рег се впуска в глобално винено приключение, като от 2004 до 2005 работи в прочути винарски райони във Франция, Австралия и САЩ.
След като се завръща в Южна Африка, той усъвършенства занаята си като винопроизводител в Neil Ellis Wines (2006-2011). Талантът и всеотдайността му го довеждат до поста Cellar master, а по-късно и генерален мениджър на Delheim (2011-2017). През 2018, подхранван от предприемаческия си дух и непоколебимата си страст към иновациите, Рег предприема смел скок, посвещавайки се на Lautus на пълен работен ден.
Ентусиаст на тема тероар по душа – любовта на Рег към виното излиза извън рамките на избата. Той е истински "ентусиаст на тероара", очарован от уникалното влияние на всеки район на отглеждане върху крайния продукт. Жаждата му за знания се разпростира и в света на химията, където експериментира и разширява границите.
Отвъд лозето: Когато не създава изключителни деалкохолизирани вина, Reg е отдаден семеен мъж. Живее в Стеленбош със съпругата си Мия, трите им деца и Франс, любимия им твърдокосмест фокстериер, осиновен от приют. Често можете да го откриете в лозята, където спортува с надеждните си vellies заедно с четириногия си спътник.