Кога доставяме през майските празници 2024!

Поръчки, получени на 02.05 до 13 ч., ще бъдат доставени съобразно график на куриер на 03.05 или 07.05. Поръчки, получени на 02.05 след 13 ч., ще бъдат доставени на 08.05. Поръчки, получени между 03.05 и 07.05, ще бъдат доставени на 08.05 Не чакайте последния момент! Разгледайте Каталог Пролет 2024!

3 май, петък 10:00 – 20:00 / 4 и 5 май, събота и неделя: 11:00 – 19:00 / 6 и 24 май: всички магазини CASAVINO работят с нормалното си работно време: 10:00 – 21:00

Кодорню

Кодорню

Филтри
Избрани филтри
  1. Количество
    0.375 л
Филтри
на страница

1 артикул

  1. Кава Анна де Кодорню Блан де Блан NV, 0.375 л
    Кава Анна де Кодорню Блан де Блан NV, 0.375 л

    NV

    Пенедес Испания Купаж
    17,99 лв.
на страница

1 артикул

КОДОРНЮ

Това е историята на едно семейство лозари – история, която обхваща 18 поколения и разказва за техния напредък, убеждения и стремеж към усъвършенстване с всеки изминал ден. През 1872 г. Josep Raventós Fatjó произвежда първата бутилка Cava, като прилага традиционния метод за комбинация от сортовете грозде, използвани за вината от Penedès: Macabeo, Xarel-lo и Parellada. От това първо нововъведение преди 150 години Codorníu разработва кава, която изнася в половината свят, във винарната си в Sant Sadurní d'Anoia – винарски изби, класифицирани като национален исторически и художествен паметник през 1976 г., дело на архитекта Puig i Cadafalch.

Прекарваме живота си в разговори за мечти, говорим за всички онези неща, които все още не сме направили, или за живота, който само мечтаем да постигнем. Това е тяхната философия. Може ли да има по-добра мечта от това да се осмелиш да живееш мечтите си?

Codorníu е пионер във въвеждането на нови сортове в Испания, като Chardonnay през 1984 г. и Pinot Noir през 2002 г. (и двата произхождат от Бургундия).

Кава е висококачествено пенливо вино, произвеждано в Испания по традиционния метод, наричан първоначално Méthode Champenoise. Основната му характеристика е, че втората ферментация на купажа от вина се извършва в бутилката. По време на този процес се появяват мехурчетата на кавата и тя придобива своя уникален вкус.

Бутилките престояват в избите най-малко девет месеца. Различните стилове на Cava зависят от периода на отлежаване: Cava de Guarda (отлежаване от 9 до 12 месеца), Reserva (отлежаване най-малко 18 месеца), Gran Reserva (отлежаване най-малко 30 месеца) и Cava de Paraje Calificado (отлежаване най-малко 36 месеца и от едно лозе със специални характеристики).

icon-end