Разгледайте 

Празнично работно време в CASAVINO

Поръчки, получени до 19.12. доставяме в стандартни срокове. Поръчки, получени между 20.12. и 22.12. до 12 чaсa → ще бъдат доставени на 23.12. или на 24.12. до поискване (офис) Поръчки, получени между 22.12. след 12 чaса до 28.12. → ще бъдат доставени на 29.12. или на 30.12. Поръчки, получени между 29.12. след 12 часа до 05.01. → ще бъдат доставени на 06.01. или 07.01.2026

Хайнрих

Хайнрих

Филтри
Избрани филтри
  1. Сорт
    Пино ноар
  2. Реколта
    2022
Филтри
Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

ХАЙНРИХ

Семейна изба на семейство Хайнрих, Хайке и Гернот от регион Бургенланд, на границата с Унгария.

Лозята са в 2 подрегиона – Нойзийдлерзее (Neusiedlersee) и Лайтаберг (Leithaberg).

Семейство Хайнрих са известни австрийски винари, биодинамици от 2004 година. Обработват около 1000 дка, от които 850 дка са лозя. В лозята се използват хомеопатични препарати, минимални количества желязо и сяра. В избата практикуват минимална намеса, като сулфитирането не е догма, прилагат минимални количества при нужда.

Известни са с вината от сорта Блауфрeнкиш, както и с белите бургундски сортове.

***

Любимци на гурме готвачите по света! 

"Нашата цел е да оставим природата да говори във всичките си аспекти. Вината, които говорят за своя произход, правят това по-добре, когато могат да се установят в разнообразна и за предпочитане биоразнообразна среда – когато почвата е съживена и естествената екосистема може да влияе на лозята в цялата си сложност. Ето защо ние обработваме лозята си биодинамично и регенеративно, за да ги направим последователно по-устойчиви, жизнени и разнородни. За да посрещнем предизвикателствата, разчитаме на междуредовото засаждане. Цветни ивици и все по-широко прилагане на агролесовъдни системи.

В същото време работим и все по-редуцирано в избата. Освен че ферментираме всичките си вина спонтанно, преди всичко времето е това, което оформя нашите вина. Някои от тях в продължение на месеци, други – на години, но всички с цел постигане на баланс и естествена стабилност. За да се постигне това, те се оставят необработени и най-вече недегоржирани от собствените им дрожди в големи стари дървени бъчви и амфори. Тези взаимодействия в така наречения микробиом на виното поддържат неговата свежест и жизненост. Нашата представа за автентични вина се основава на разпознаването и наблюдението на естествените процеси и възможно най-малкото въздействие върху тях."

icon-end