Хайнрих
-
-30%Хайнрих Нейкид Розе Блауфренкиш натурално, 0.75 л
2022
Бургенланд Австрия БлауфренкишСпециална цена 20,99 лв. Обикновена цена 29,99 лв. -
-28%Хайнрих Пино Ноар натурално, 0.75 л
2022
Бургенланд Австрия Пино ноарСпециална цена 24,99 лв. Обикновена цена 34,99 лв.
Семейна изба на семейство Хайнрих, Хайке и Гернот от регион Бургенланд, на границата с Унгария. Лозята са в 2 подрегиона – Нойзийдлерзее (Neusiedlersee) и Лайтаберг (Leithaberg).
Семейство Хайнрих са известни австрийски винари, биодинамици от 2004 година. Обработват около 1000 дка, от които 850 дка са лозя. В лозята се използват хомеопатични препарати, минимални количества желязо и сяра. В избата практикуват минимална намеса, като сулфитирането не е догма, прилагат минимални количества при нужда.
Известни са с вината от сорта Блауфрeнкиш, както и с белите бургундски сортове.
Любимци на гурме готвачите по света!
***
"Нашата цел е да оставим природата да говори във всичките си аспекти. Вината, които говорят за своя произход, правят това по-добре, когато могат да се установят в разнообразна и за предпочитане биоразнообразна среда – когато почвата е съживена и естествената екосистема може да влияе на лозята в цялата си сложност. Ето защо ние обработваме лозята си биодинамично и регенеративно, за да ги направим последователно по-устойчиви, жизнени и разнородни. За да посрещнем предизвикателствата, разчитаме на междуредовото засаждане. Цветни ивици и все по-широко прилагане на агролесовъдни системи.
В същото време работим и все по-редуцирано в избата. Освен че ферментираме всичките си вина спонтанно, преди всичко времето е това, което оформя нашите вина. Някои от тях в продължение на месеци, други – на години, но всички с цел постигане на баланс и естествена стабилност. За да се постигне това, те се оставят необработени и най-вече недегоржирани от собствените им дрожди в големи стари дървени бъчви и амфори. Тези взаимодействия в така наречения микробиом на виното поддържат неговата свежест и жизненост. Нашата представа за автентични вина се основава на разпознаването и наблюдението на естествените процеси и възможно най-малкото въздействие върху тях."