-20%

Колавини Ил Гриджо спуманте Магнум, 1.5 л

Collavini il Grigio spumante Magnum, 1.5L
NV
В наличност
Специална цена 49,99 лв.
Обикновена цена 62,99 лв.
Добави в любими

Италия

Венето

Пино гриджо

Бяло

Блед, звездно ярък цвят на слама, пронизан от зеленикави отблясъци. На нос се откриват свежи, ароматни вкусни ябълки, круши и топла хрупкава коричка. Ароматите ни въвеждат в хармонично заобленото, слабо ароматно тяло, с нотка на цитрус и много дължина.

Към пълното описание

Винификацията е традиционна. Ферментацията на сок без ципите следва след внимателно пресоване на гроздето, при 14°C, във вертикални резервоари под налягане през пролетта. Виното остава върху утайките в продължение на 5-6 месеца. Продължителният контакт с дрождите при този метод на Martinotti е гаранция, че това вино е с високо качество.

Дегустационни характеристики

Устойчив мус с постоянни потоци от малки мехурчета. Блед, звездно ярък цвят на слама, пронизан от зеленикави отблясъци. На нос се откриват свежи, ароматни вкусни ябълки, круши и топла хрупкава коричка. Ароматите ни въвеждат в хармонично заобленото, слабо ароматно тяло, с нотка на цитрус и много дължина.

Препоръки
Съхранение
: Поставете бутилката легнала в тъмно и сухо помещение при температура 15°C.

Съчетания с храни: класически аперитив, който може да партнира на риба или студени меса, подходящо също и със зеленчукови деликатеси, както и с всички видове риби, печени на фурна.

Вино за плаване, идеално за коктейлни хапки.

icon-end

Технически данни

102341

Пенливо

NV

1.5 л

Колавини

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Колавини Ил Гриджо спуманте Магнум, 1.5 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Колавини Ил Гриджо спуманте Магнум, 1.5 л
Колавини Ил Гриджо спуманте Магнум, 1.5 л