Италия
Венето
Пино гриджо
Бяло
Блед, звездно ярък цвят на слама, пронизан от зеленикави отблясъци. На нос се откриват свежи, ароматни вкусни ябълки, круши и топла хрупкава коричка. Ароматите ни въвеждат в хармонично заобленото, слабо ароматно тяло, с нотка на цитрус и много дължина.
Подходящи храни:
Аперитив Морски дарове Бели меса Паста и ризото ДесертиВинификацията е традиционна. Ферментацията на сок без ципите следва след внимателно пресоване на гроздето, при 14°C, във вертикални резервоари под налягане през пролетта. Виното остава върху утайките в продължение на 5-6 месеца. Продължителният контакт с дрождите при този метод на Martinotti е гаранция, че това вино е с високо качество.
Дегустационни характеристики
Устойчив мус с постоянни потоци от малки мехурчета. Блед, звездно ярък цвят на слама, пронизан от зеленикави отблясъци. На нос се откриват свежи, ароматни вкусни ябълки, круши и топла хрупкава коричка. Ароматите ни въвеждат в хармонично заобленото, слабо ароматно тяло, с нотка на цитрус и много дължина.
Препоръки
Съхранение: Поставете бутилката легнала в тъмно и сухо помещение при температура 15°C.
Съчетания с храни: класически аперитив, който може да партнира на риба или студени меса, подходящо също и със зеленчукови деликатеси, както и с всички видове риби, печени на фурна.
Вино за плаване, идеално за коктейлни хапки.
Плодов интензитет
Тяло
Киселинност
100892
Пенливо
NV
0.75 л
Колавини