Най-обичаната турска алкохолна напитка се произвежда от 1944 година.
Счита се за традиционен алкохол за Турция и в същото време е една от най-консумираните анасонови напитки по света. Произвежда се от най-доброто грозде от Анадолския регион и има 74-годишна история. Това е анасоновата алкохолна напитка с най-висок обем продажби по цени на дребно в света. (Според Impact Databank 2017.)
***
Йени Раки, произведена от най-фините анатолийски гроздови сортове, тази магическа напитка има 69-годишна история и е най-продаваната анасонова напитка в света (според Impact Databank 2012)
Йени Раки е символ на споделяне, свързване, любов и приятелство.
Сервирането на Йени Раки не е просто това, което предполагате, моментът трябва да се споделя с приятната компания на приятели, храна и по време на оживен разговор около масата.
Как се пие Йени Раки: първо – добавете вода, след това и лед. Винаги пийте вашата раки охладена или с лед. Раки трябва да бъде консумирана бавно, с мезета в топла и забавна обстановка.
Идеалните мезета и ястия за Йени раки:
- бялото сирене, перфектно е за ордьовър
- пъпеш - царят на раки пиршеството. Не само сладкият вкус балансира солеността на другите ястия, но и носи духа на културата и фолклора
- хайдари - мнго популярно мезе за раки, направено от кисело мляко добавени малко чесън, мента, паприка, черен пипер, кимион и зехтин. Идеално допълва прясна риба на скара.
- пилаки - вкусно и леко мезе, основно приготвено от бял боб и зехтин
- риба - апетитната комбинация от раки, риба и салата е крайъгълен камък на културата на раки.
- артишок в зехтин
- калмари
300106
Анасонови
0.7 л
Йени Ракъ