Хайсан Нойман Рийд Хаарлоке Грюнер Велтлинер, 0.75 л

Hajszan Neumann Ried Haarlocke Grüner Veltliner, 0.75L
2019
В наличност
49,99 лв.
Добави в любими

Австрия

Виена

Грюнер велтлинер

Бяло

Използват се естествени дрожди. Виното е не само подходящо за вегани, но и напълно естествено. Аромати на фини билкови подправки, прясна жълта ябълка, манго, тютюневи нюанси, деликатна папая, оранжево докосване в финала и лимонов послевкус.

 

Към пълното описание
  • 14,5% алк.
  • 6,9 г/л обща киселинност
  • 1,0 г/л остатъчна захарност

Лозето „Haarlocke“ се намира до улица Kahlenbergerstrasse, варовикови и изветрени черупкови варовикови почви. Отглеждано биодинамично. Гроздето се бере на ръка, селектира се и се мацерира за около 6 часа, след което се пресова. Използват се естествени дрожди. След отлежаване върху фини утайки, виното внимателно се филтрира и бутилира.

Виното е не само подходящо за вегани, но и според идеите на Рудолф Щайнер напълно естествено. Аромати на фини билкови подправки, прясна жълта ябълка, манго, тютюневи нюанси, деликатна папая. Твърдо, минерално с фина киселинна структура, оранжево докосване във финала и лимонов послевкус.

https://www.riedenkarten.at/200025/haarlocke

HAJSZAN NEUMANN

Градско и биодиминично лозарство

Лозя в мегаполис – нещо, което изумява мнозина, има дълга традиция във Виена. Лозята са първокласни и са основно в Нусберг и Гринцинг. Поради варовика и изветрелите варовикови почви, вината са изразителни и минерални. Стефан Хайсан е човекът, започнал още през 2006 да развива биодинамично лозарство върху 200 дка, повечето собственост на известния виенски архитект Нойман. В допълнение към биологичното сертифициране, което важи за цялата компания, той работи според строгите правила на Demeter и е една от малкото винарни в Австрия, която също има този сертификат. Фокусът е върху лозарската екосистема с всички нейни аспекти, а лозите се радват на много ръчна работа. Здравата почва, здрави лози, които носят здраво грозде. Всичко това може да се опита в живите вина на Хайшан Нойман. Всяко от тях има характерна душа, която се развива от естествения аромат на гроздето и тероара. След като Стефан Хайсан почива, неговият приятел Фриц Винингер поема винарната и отива още една крачка напред с линията си „Natural“. Тези вина, ферментирали върху ципите се винифицират без никаква намеса и се бутилират нефилтрирани.

icon-end

Технически данни

101976

Тихо

2019

0.75 л

Хаарлоке

Хайсан Нойман

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Хайсан Нойман Рийд Хаарлоке Грюнер Велтлинер, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
Хайсан Нойман Рийд Хаарлоке Грюнер Велтлинер, 0.75 л
Хайсан Нойман Рийд Хаарлоке Грюнер Велтлинер, 0.75 л