Хайсан Нойман Натурал Грюнер Велтлинер, 0.75 л

Hajszan Neumann Natural Gruner Veltliner, 0.75L
2020
В наличност
27,99 лв.
Добави в любими

Австрия

Виена

Грюнер велтлинер

Бяло

Натурално вино, без използване на сяра/сулфити или препарати от дрожди. Пресни билкови нюанси на носа. Ядка на небце, приятно пикантна, фини нотки на танин. Виното е умишлено бутилирано мътно, за да позволи намаляване на силата на дрождите.

Към пълното описание

Натурално вино!

12,% алкохол, 5,5 г/л киселини; 1,4 г/л остатъчна захарност

Гроздето за NATURAL Grünen Veltliner идва от старо лозе в Рийд Gabrissen на Wiener Bisamberg, слънчево южно разположение. Почвата е льос, много пясъчна и лека, с високо съдържание на варовик и чакълен в по-високата част на лозето. Mash-fermented Grüner Veltliner, без използване на сяра/сулфити или препарати от дрожди, престоява 4 месеца върху ципите в стоманени резервоари и се пълни в бутилки без филтриране и никаква намеса.

Описание на виното: Пресни билкови нюанси на носа. Ядка на небце, приятно пикантна, фини нотки на танин.

Виното е умишлено бутилирано мътно, за да позволи намаляване на силата на дрождите. Преди да отворите бутилката завъртете внимателно, за да разпределите равномерно частиците от утайката (както в натурален нефилтриран сок).

HAJSZAN NEUMANN

Градско и биодиминично лозарство

Лозя в мегаполис – нещо, което изумява мнозина, има дълга традиция във Виена. Лозята са първокласни и са основно в Нусберг и Гринцинг. Поради варовика и изветрелите варовикови почви, вината са изразителни и минерални. Стефан Хайсан е човекът, започнал още през 2006 да развива биодинамично лозарство върху 200 дка, повечето собственост на известния виенски архитект Нойман. В допълнение към биологичното сертифициране, което важи за цялата компания, той работи според строгите правила на Demeter и е една от малкото винарни в Австрия, която също има този сертификат. Фокусът е върху лозарската екосистема с всички нейни аспекти, а лозите се радват на много ръчна работа. Здравата почва, здрави лози, които носят здраво грозде. Всичко това може да се опита в живите вина на Хайшан Нойман. Всяко от тях има характерна душа, която се развива от естествения аромат на гроздето и тероара. След като Стефан Хайсан почива, неговият приятел Фриц Винингер поема винарната и отива още една крачка напред с линията си „Natural“. Тези вина, ферментирали върху ципите, се винифицират без никаква намеса и се бутилират нефилтрирани.

icon-end

Технически данни

101718

Тихо

2020

0.75 л

Хайсан Нойман

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Хайсан Нойман Натурал Грюнер Велтлинер, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
 1. Старо Оряхово Епик Розе Пино ноар, 0.75 л
  Старо Оряхово Епик Розе Пино ноар, 0.75 л

  2023

  25,99 лв.
 2. Лоймер Цвайгелт, 0.75 л
  Лоймер Цвайгелт, 0.75 л

  2019

  29,99 лв.
 3. Горун Гъмза, 0.75 л
  Горун Гъмза, 0.75 л

  2022

  33,49 лв.
Хайсан Нойман Натурал Грюнер Велтлинер, 0.75 л
Хайсан Нойман Натурал Грюнер Велтлинер, 0.75 л