CASAVINO Торбичка еко найлонов плик, 1 бр.

0,15 лв.
Добави в любими

България

Торбички

Обичаме виното, от което следва, че обичаме природата! Длъжни сме да я пазим по всички възможни начини, всеки ден. Ето защо избрахме основната ни торбичка да бъде тази, с цвете и направена от материал, който се разгражда и не замърсява природата - дегрален

Към пълното описание

Обичаме виното, от което следва, че обичаме природата! Длъжни сме да я пазим по всички възможни начини, всеки ден. Ето защо избрахме основната ни торбичка да бъде тази, с цвете и направена от материал, който се разгражда и не замърсява природата - дегрален. 

Използването на тънки полиетиленови торбички за еднократна употреба е сериозен екологичен проблем, особено в държави с лошо обществено сметосъбиране и слабо развито рециклиране. Повечето торбички попадат в природата или градската среда и се превръщат в боклук, който се разгражда много бавно.

Традиционните полимери, сред които е и полиетилена, имат дълги молекули, трудни за усвояване от микроорганизмите. Въпреки това, с течение на времето, полимерните вериги се окисляват, дължината им намалява и те започват да се атакуват от ензимите на микроорганизмите. За съжаление, този процес протича много бавно и може да продължи дълги години. Това прави традиционните пластмаси практически не-разградими.

Оксо-разградимите полимери съдържат в състава си специални вещества (продеградантни адитиви), които ускоряват многократно окислението на полимерите при контакт със слънчева светлина, кислород, механични колебания (вятър).
 

Дегрален

Дегрален® е запазена марка на Екстрапак за оксо-разградим полимер, който се разгражда в природата за 12 до 24 месеца. Произвежда се по лиценз на EPI Environmental Plastics Corp. (Канада) - фирмата, пионер в областта на оксо-разградимите полимери. Повече информация за Дегрален може да намерите на http://www.degralen.eu

D2W

Екстрапак има лиценз за производство на оксо-разградими опаковки с технологията D2W и от Symphony Environental (Великобритания). Тази технология е добре позната в много страни по света.


Технически данни

600005

Опаковки

NA

Екопак

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:CASAVINO Торбичка еко найлонов плик, 1 бр.
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
CASAVINO Торбичка еко найлонов плик, 1 бр.
CASAVINO Торбичка еко найлонов плик, 1 бр.