Германия
Друго
Вайс
- Традиционният архетип на Баварските Пшенични Бири
- непроменен и обичан от 1872 г.
- естествено мътен, традиционна ферментация в бутилката
- Традиционният архетип на Баварските Пшенични Бири
- непроменен и обичан от 1872 г.
- естествено мътен, традиционна ферментация в бутилката
- Алк. 5.4 % vol., градус плато 12.8 %
Подходящ за всички класически Баварски ястия и
обилни закуски
Гурме съвет: Опитайте с морска храна и камaмбер!
История на пивоварната:
- Най-старата пивоварна за вайс бира в Бавария, основана през 1872 г. в Мюнхен.
- Семейна пивоварна, управлявана от фамилията Шнайдер вече 6. поколение
- Майстори на пшеничните бирени специалитети, иновативни предприемачи с усет към търсенето на пазара и поглед към бъдещето.
- Георг Шнайдер I., предприемач от Мюнхен, вярва в успеха и продължението на традиционното производство на вайс бирата. Той става първият гражданин, получил правото да произвежда вайс бира.
Георг I. купува приключила дейност пивоварна в Мюнхен и след само 1 година основава заедно със сина си Георг Шнайдер II. фирмата „Г. Шнайдер и Син“ и започва производство на своята вкусна вайс бира през Септември 1872г. Така се ражда „Schneider Weisse“…
Какво е „Байерише Еделрайфунг"?
От около година, някои от бирите на Шнайдер Вайсе носят бандерола „Байерише Еделрайфунг“ (Баварско Благородно Зреене). С това се обозначава един традиционен, изключително сложен и трудоемък процес на двойно узряване на бирите.
„Zweifach kultiviert“ – или „два пъти култивирани“ означава грижа, внимание към всеки детайл и разбира се – уникалното удоволствие от една качествена пшенична бира.
Заедно с ERDINGER Weissbräu и Maisel’s Weisse, Schneider продължават да развиват пивоварнато майсторство, което се предава от поколения насам.
500099
Светла
0.5 л
Шнайдер