1865 Каберне совиньон Сингъл Винярд, 0.75 л

46,49 лв.
Добави в любими

Чили

Централна долина

Каберне совиньон

Червено

Елегантно вино с интензивен букет с аромати на зрели горски плодове, череши, сливи, касис, подправки, черен пипер, ментол. Плътен и концентриран вкус.  Многопластово и плътно вино с дълъг послевкус. Съчетава се идеално с червени меса, еленско меcо и дивечови птици, както и със зрели сирена.

Към пълното описание

Всяко вино от линията 1865 Сингъл Винярд има свое собствено лозе, засадено с конкретния сорт грозде. Всяко лозе се манипулира грижливо в съответствие със спецификите на сорта, почвите и климата с цел производството на вина с постоянно качество и уникална индивидуалност.

Сорт: 100% Каберне Совиньон

Произход: Долина Майпо, Чили. Гроздето за това вино се добива от най-добрите собствени лозя на Виня Сан Педро в долината Майпо. Лозите са засадени на алувиални почви с добър дренаж и капково напояване и са формирани с къса чашовидна резитба.

Винопроизводство: Беритбата е ръчна, извършва се през последната седмица на aприл. Средният добив е 7,2 т/ха. Гроздето се подлага на студена мацерация за пет дни. Следва алкохолна ферментация със селектирани дрожди при контролирана температура 28-29°С и потапяне на шапката пъти дневно. Целият процес продължава 25 до 30 дни. Виното се прехвърля за 12 месеца във френски (95%) и американски (5%) дъбови бъчви, 50% от които нови и 50% второ зареждане.

Характеристики: Интензивен букет с аромати на зрели горски плодове, череши, сливи, касис, подправки, черен пипер, ментол, преплетени с нотки на шоколад, кафе и мока. Дъбът е добре интегриран, придавайки елегантност на виното. Плътен и концентриран вкус, много добър баланс между зрели танини и киселинност. Многопластово, елегантни и плътно вино с дълъг послевкус.

Предложения за сервиране: Идеално с червени меса, еленско меcо и дивечови птици, както и със зрели сирена. Да се сервира при 17 до 18˚С.

Може да се консумира веднага или да отлежи за 7 до 9 години.

icon-end

Технически данни

100001

Тихо

2019

0.75 л

Майпо Вали

Виня Сан Педро S.A.

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:1865 Каберне совиньон Сингъл Винярд, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
1865 Каберне совиньон Сингъл Винярд, 0.75 л
1865 Каберне совиньон Сингъл Винярд, 0.75 л