Затлерхоф

Затлерхоф

Филтри
Филтри
Цена
-
Реколта
на страница

5 артикули

 1. Затлерхоф Гамлиц Совиньон блан Био, 0.75 л
  Затлерхоф Гамлиц Совиньон блан Био, 0.75 л

  2022

  Щирия Австрия Совиньон блан
  49,99 лв.
 2. Затлерхоф Совиньон блан Био, 0.75 л
  Затлерхоф Совиньон блан Био, 0.75 л

  2022

  Щирия Австрия Совиньон блан
  32,99 лв.
 3. Затлерхоф Гамлиц Вайсбургундер Био, 0.75 л
  Затлерхоф Гамлиц Вайсбургундер Био, 0.75 л

  2021

  Щирия Австрия Пино блан
  36,99 лв.
 4. Затлерхоф Айхберг Мускателер Био, 0.75 л
  Затлерхоф Айхберг Мускателер Био, 0.75 л

  2021

  Щирия Австрия Мускат
  39,99 лв.
 5. Затлерхоф Гамлиц Морилон Био, 0.75 л
  Затлерхоф Гамлиц Морилон Био, 0.75 л

  2021

  Щирия Австрия Шардоне
  42,99 лв.
на страница

5 артикули

ЛОЗАРСТВО С ИЗГЛЕД КЪМ АЛПИТЕ

Стоим здраво с двата си крака върху почвата Gamlitz, докато около 120 000 лози пускат корените си дълбоко в оскъдния подпочвен слой в търсене на хранителни вещества. Напрегнатият път води през дълбоки пукнатини от кристална кварцова скала от древен бял коралов риф. Междувременно хладният бриз от Алпите кара лозовите листа да танцуват по гребена на склона Кранахберг. Макар и здрави, лозите са все още осезаемо деликатни и изискват щателна грижа.

В крайна сметка, ние сме задължени на старите лози за техните усилия. Година след година всяка лоза ни дарява с достатъчно грозде за около една бутилка вино.

ЛОЗАРИТЕ

АЛЕКС И АНДРЕАС

Лозарят и лозята се познават отдавна. Вили Сатлер е в челните редици на лозарството от 22-годишна възраст. Неговите вина са му спечелили признанието на безброй ценители на виното и вниманието на международните медии.

На старта: младите.

Свежият вятър на младостта обединява традицията и иновациите. Синовете Андреас и Александър се радват на отлично обучение в областта на лозарството. Дъщерята Михаела отговаря за креативния дизайн на винените етикети. Най-малкият син Лукас също дава своя творчески принос.

"A vision turns a craft into a work of art."

НАШАТА ФИЛОСОФИЯ

СТРАСТ

Стръмните лозя и трудният климат изискват упорита работа за отглеждане на здрави лозя. Заедно с нашия дългогодишен екип ние укротяваме растежа ръчно чрез нежно подрязване, прекъсване на излишните леторасти, отстраняване на листата около гроздето и ръчно подбиране на зрялото грозде.

ОТГОВОР

Много тъмни облаци, които се събират в небето, са ни коствали безсънни нощи.

Живеем между топлия и влажен адриатически климат от юг и континенталните панонски климатични влияния от север. Тази смесица е причина за суровите климатични условия, големите количества валежи, риска от градушки и други екстремни метеорологични явления.

ДОВЕРИЕ

Занаятчийството и доверието в природата често си противоречат.

Само чрез затваряне на циклите можем да вдъхновим природата, без да се намесваме ръководно. Ефектите от собственото ни компостиране или пашата на животни в лозето например внасят жизненост на лозите в една жива екосистема. Това формира основата за доверието в силата на нашите лозя.

ЗАЕДНО

Връзката ни с почвата, растенията, животните и хората, които ни съпътстват по време на винарската година, ни позволява да очакваме с радост всяка реколта, независимо от стреса и напрежението. Ето защо здравата почва и растения, подходящото за видовете животновъдство и приятната работна среда, са от решаващо значение за нас по отношение на качеството на живот и виното.

ЩАСТИЕТО

За нас щастието е да стоим на върха на лозята си и да наблюдаваме как природата процъфтява. То означава да събираме грозде, което носи година упорит труд и идея на десетилетия. И в крайна сметка за нас щастието е да можем да споделим тази среда и нашите вина с хора, които споделят същата радост като нас.


Повече за това изумително семейство: https://sattlerhof.at/