Тенута Сан Гуидо

Тенута Сан Гуидо

на страница

1 артикул

  1. Сасикая D.O.C. Болгери Сасикая 2019, 0.75 л
    Сасикая D.O.C. Болгери Сасикая 2019, 0.75 л

    2019

    Тоскана Италия Купаж
    1299,00 лв.
на страница

1 артикул

ТЕНУТА САН ГУИДО 

Визия и мисия

Съхраняване и развитие

Страстта, която подхранва Tenuta San Guido, е израснала под щастлива звезда, която обхваща вековна история. Традицията и културата са корените на брандa.

Признат ангажимент

Екосистема, основана на баланса между човека и природата.

Tenuta San Guido е резултат от много дълга традиция и етично послание, предавано от поколение на поколение. През годините отдадеността и ангажираността към дейностите на компанията са довели до много успехи: Sassicaia, в сектора на виното, Razza Dormello Olgiata, в отглеждането на чистокръвни коне, и Rifugio Faunistico Padule di Bolgheri, за защита на природата и дивите животни.

Наследство

Ценно качество

"БУКЕТЪТ, КОЙТО ТЪРСЕХ" MARIO INCISA DELLA ROCCHETTA

Маркези Инчиса дела Рокета са сред главните герои на италианската история – от ранното средновековие до зората на барока и след това. Марио Инчиза дела Рокета е роден в Рим през 1889 г. в пиемонтско семейство. Докато учи земеделие в Пиза, той веднага развива силна склонност към агрономията, като още през 20-те години на миналия век мечтае да намери съвършенство в земеделието и уважение към земята. Премества се в Маремма (Тоскана) в началото на 40-те години на ХХ век, след като през 1930 г. се жени за Клариче делла Герадеска, потомка на една от най-старите фамилии в Тоскана – фамилията на граф Уголино, спомената от Данте в "Божествена комедия".

Марио веднага разбира, че това ще бъде един от най-необикновените биотипове в Средиземноморска Европа и започва да експериментира с някои френски сортове грозде. Той стига до заключението, че Кабернето "има букета, който търсех", въпреки че е толкова далечно от тосканските и пиемонтските традиции съответно на Санджовезе и Небиоло. Така, благодарение на първите присадки, получени от херцозите Салвиати от Миглиарино (близо до Пиза) в началото на 40-те години на ХХ век и той засажда първото лозе Каберне Совиньон на хълмовете, които плавно се спускат от крепостта Кастильончело към морето. Всъщност знаем, че освен Каберне (Совиньон и Фран), сортовете грозде, използвани в първите насаждения, са били разнообразни и са варирали от Канайоло до Чилиджиоло и бяло грозде. Масовата селекция, насочена към изключителното използване на Каберне Совиньон, е извършена наскоро, между 1960 и 1968 г.

Наследство

* Castiglioncello di Bolgheri

ИСТОРИЧЕСКОТО ЛОЗЕ.

Марио усеща изключителна прилика между почвата в Болгери и района Грав в Бордо, поради предимно чакълестия и песъчлив състав, примесен с глина, който е много благоприятен за производството на чудесни червени вина. От 1945 г. до 1967 г. Sassicaia остава строго частен продукт, предназначен единствено за семейството и приятелите. Реколтата от 1968 г. е първата, която се появява на пазара.

Луиджи Веронели е първият, който осъзнава величието на това вино: "Добре облечен и блестящ, плътен и сдържан букет, с необичайна мрачна елегантност... с последователен гръбнак в добре структурирана тъкан." (Luigi Veronelli, Panorama, 1974)

Етично послание, предадено от семейството.

NICOLÒ INCISA DELLA ROCCHETTA И ИЗГРАЖДАНЕТО НА СЕМЕЕН БИЗНЕС

Николо Инчиза завършва училище в Rosey College в Rolle през 1955 г., а след това завършва икономика в Женевския университет. По-късно той се присъединява към баща си Марио в управлението на семейното имение, като претворява етичните му послания с предприемачески поглед, целящ да насърчи отличните качества на региона.

"Говорейки за нашия опит, можем да кажем, че през миналия век сме имали късмет. Tenuta San Guido успя да оцелее по време на Втората световна война, земеделските дейности не бяха прекъснати. Това е окуражаващ пример за това как със страст и упоритост, дори в трудни времена, могат да се постигнат необикновени неща." Nicolò Incisa della Rocchetta

Устойчивост на околната среда и мислене

ПО СТЪПКИТЕ НА МИНАЛОТО, НО С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО

Далновидността на Nicolò Incisa, днес почетен президент на Tenuta San Guido, е довела до превръщането на компанията в модерно предприятие, което съчетава семейната традиция с опита на независими и компетентни мениджъри. По този начин компанията продължава да се развива, а ценностите на Tenuta San Guido и нейното наследство се предават на новите поколения.

Третото поколение

ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ

Третото поколение на фамилията като винопроизводители сега се представлява от петима братовчеди, чиято отговорност е да запазят културата на компанията, като издигат и увеличават нейните ценности. Присила, дъщерята на Nicolò Incisa, има отговорността да представя и разказва, като отговорник за външните отношения, неразривната връзка между компанията и семейството, екип с разнородни умения и страсти, израснал в границите на имението и извън тях, поддържайки силна връзка с територията.

"За мен Tenuta San Guido е културно и природно наследство, което трябва да бъде запазено и предадено на бъдещите поколения. Тук времето сякаш не е минало, но нищо не е неподвижно, всичко е живо". Priscilla Incisa

Поезията на местата

ТАЗИ ЧАСТ НА ТОСКАНА, КЪДЕТО СЕ ПРОИЗВЕЖДА ДОБРО ВИНО.

Древната и великолепна земя, която Clarice della Gherardesca наследява, е средиземноморски парк, простиращ се между хълма на отдалечената крепост Кастильончело и крайбрежието с дюни и блата. Имотът от 2500 хектара в сърцето на Маремма се простира на повече от 13 километра от хълма до морето и по протежение на известната алея на кипарисите.

Ето как се появява в мемоарите на Кардучи:

Кръгът на моето детство и ранно юношество: "[...] Там живях, или по-скоро се чудех, от 1838 г. до април 1849 г." (Писма)

Коридор между морето и хълмовете

МАРКИРАН ОТ КИПАРИСИТЕ НА ПАМЕТТА НА КАРДУЧИ.

Усещането за спокойствие ни съпътства, докато се разхождаме из Tenuta San Guido във всичките му измерения. От пясъчните коси, създадени от морския бриз, през косматите дъбове и ясените, които засенчват блатата, до кипарисовата алея. Кипарисите, които преминават през маслинови горички, обработваеми полета и конски пътеки, водят до портата на Bolgheri, а когато завиете надясно, стръмните и тесни пътища ви отвеждат до Castiglioncello di Bolgheri, люлката на Сасикая, потопена в огромна средиземноморска гора.

Територия

МИКРОКЛИМАТ И ТЕРИТОРИЯ

ПОЧВЕНИ И КЛИМАТИЧНИ УСЛОВИЯ.

Почвите, частично глинести, разположени на надморска височина между 60 и 400 метра, със западно-югозападно изложение, показват различни и съставни морфологични характеристики, със силно присъствие на варовик в областите, богати на алберис, габро и камък.

Климатът има своите особености: прегръдката от хълмове, простираща се от Bibbona до Castagneto, предпазва лозята и маслиновите горички от североизточните ветрове, докато през лятото този коридор се охлажда от морския бриз. Енергията и светлината на слънцето се отразяват в морето и облъчват хълмовете. Което задържа морския бриз и генерира освежаваща влага. Тези гъсти, девствени гори са изключителна природна среда. Този микроклимат е характерен за Tenuta San Guido.

Хора

ПОДХОДЪТ НА НИКОЛО ИНСИЗА

"Ангажиментът ни към семейния бизнес и привързаността ни към земята са нашата истинска сила. Също толкова важни са и отдадеността, уменията и визията на хората, с които работим."

Николо Инчиза дела Рокета, почетен председател на Tenuta San Guido

Nicolò Incisa della Rocchetta е роден в Рим през 1936 г., където живее до 1942 г., когато се премества в Болгери. През 1948 г. започва обучението си в Швейцария в училището Le Rosey, на брега на Женевското езеро. През 1955 г. се дипломира в Женевския университет с бакалавърска степен по икономика. Обратно в Италия той подпомага баща си Марио Инчиза в управлението на семейното имение; наследява неговите принципи и ги прилага на практика в конкретната, ежедневна работа. През годините Николо изгражда компанията, която познаваме днес и в която наред със семейството се виждат стратегическата визия и техническата експертиза на специализирани мениджъри. Днес Nicolò Incisa е почетен президент на Tenuta San Guido.

Качеството на продукта е приоритет

CARLO PAOLI

"Всеки ден наблюдаваме развитието на земята и нейните продукти и черпим от спомените си, за да намерим нови решения, които им придават по-голяма стойност. Ученията на нашите наставници и опитът, който сме придобили в продължение на много години, ръководят ежедневните ни действия в процеса на бизнес растеж, който се фокусира преди всичко върху качеството на продукта и грижата за земята, от която той произхожда. Радваме се, че отговаряме на очакванията на тези, които оценяват работата ни, за да се усъвършенстваме. Това е наш дълг и наше предизвикателство."

Карло Паоли, генерален директор и ръководител на производството на Tenuta San Guido.

Карло Паоли е роден в Ливорно през 1964 г. в семейство с генуезки произход. Ранното си образование получава в училище-интернат в Перуджа; след това се дипломира в Пистоя като селскостопански експерт, а по-късно специализира като селскостопански техник с акцент върху енологията. По време на следването си работи и в областта на агрономията. През 1984 г. Карло е привлечен от област Тоскана за развитие на селското стопанство като техник и бизнес консултант. През 1992 г. заема длъжността директор на Confagricoltura и специализира в областта на хранителните технологии. Междувременно, като специалист на свободна практика, извършва консултантска дейност за различни тоскански компании, някои от които в района на Болгери, а през 2000 г. поема общото управление на местна винарна. От 2009 г. е генерален директор на Tenuta San Guido, където ръководи както енологичното, така и административното управление.

icon-end