
Сонома-Кътрър
-
-30%
Сонома-Кътрър Рашън Ривър Ранчес Шардоне, 0.75 л2022
Калифорния САЩ ШардонеСпециална цена 48,99 лв. Обикновена цена 69,99 лв. -
-30%
Сонома-Кътрър Рашън Ривър Пино Ноар, 0.75 л2022
Калифорния САЩ Пино ноарСпециална цена 69,99 лв. Обикновена цена 99,99 лв. -
-29%
Сонома-Кътрър дъ Кътрър Шардоне, 0.75 л2021
Калифорния САЩ ШардонеСпециална цена 58,99 лв. Обикновена цена 83,99 лв. -
-29%
Сонома-Кътрър Ле Пиер Шардоне, 0.75 л2022
Калифорния САЩ ШардонеСпециална цена 78,99 лв. Обикновена цена 111,99 лв.
Сонома-Кътрър
Изкусното равновесие Sonoma-Cutrer е свидетелство за хората, практиките и земята, които работят в унисон, за да поддържат изпитаната традиция на винопроизводството.
"Ние съчетаваме бургундски традиции с калифорнийска изобретателност и дълбока признателност към забележителния тероар на долината Сонома. Освен в занаята, ние се стремим да пренесем тези ценности в личните си взаимоотношения и в общностите. Вярваме, че добрият живот, както и доброто вино, не се състои предимно от един елемент, а е съвършено уникален баланс между всички елементи."
Брак между традиция и иновация
Нашият процес е внимателно изсвирена симфония. Ние заимстваме и създаваме. Използваме труд и майсторство, наука и интуиция, знание и усещане.
Сортиране на ръка: Отделяне на листата, дръжките и повредените гроздове от девствените плодове.
Френски дъбови бъчви: Ръчно изработени от две семейства във Франция.
Охлаждащ гроздето тунел: Изобретен от Sonoma-Cutrer през 1982 г.
Sonoma-Cutrer винаги се е стремял към хармония с околната среда и съвършенство във всяка стъпка от техния процес – нещо, което ще откриете във всяка бутилка.
Тероар: Животът на нашите вина започва още преди появата на първата пъпка на лозата. Животът на нашите вина започва от съчетанието на почва, климат и релеф, познато просто като тероар. Много лозя могат да растат от тероара на долината на Russian River и крайбрежието на Сонома, но само нашите сортове Шардоне и Пино Ноар могат наистина да процъфтяват и да осигурят характерните ни вина с този индивидуален произход.
Събиране на реколтата: Процесът на събиране на реколтата в лозята Sonoma-Cutrer е също толкова уникален, колкото и вкусовете, създадени от техните майстори. Прибирането на реколтата се извършва през нощта или в ранните сутрешни часове, когато хладните температури изместват слънчевата топлина. Истинско съчетание на традиции и иновации, гроздето се бере ръчно, преди да влезе в модерен охлаждащ тунел.
Тунел за охлаждане и преса: Този уникален по рода си тунел за охлаждане задържа гроздето при постоянна температура от 10 градуса по Целзии, която запазва естествената киселинност и намалява окисляването. След като премине през тунела, гроздето отново се сортира ръчно, за да се гарантира качеството преди пресоване. За да се избегнат горчивите танини, съдържащи се в люспите, дръжките и семената на гроздето, плодовете се пресоват бавно и на цели гроздове. Сокът се оставя да се утаи по естествен начин в продължение на поне 24 часа и се добавят дрожди, след което се поставя във френски дъбови бъчви, за да завърши процесът на развитие.
Grand Cru Barrels: Силните взаимоотношения са стълбът на устойчивите винарски практики. Майсторите ни работят с едни и същи лесовъди и кошничари повече от 30 години. И до днес те ни посрещат във Франция, за да се разходим из гората, откъдето тръгва пътят на нашите бъчви. Всяка бъчва, изработена от избрани дървета, е дело на майстор-занаятчия.
Зала за бъчви с Шардоне: Залата за бъчви с Шардоне е съоръжение с площ 20 000 кв.м, вкопано в склона на хълма и проектирано така, че да наподобява френска пещера – с под от гола земя. Контролираната по температура вода преминава през 24 мили тръбопроводи, за да създаде постоянна температура и влажност, необходими за бавния, контролиран процес на зреене, напомнящ философията на Стария свят.
The Pinot Barn – Нашият занаятчийски подход
Една от най-добре пазените тайни на Sonoma-Cutrer е нашата отделна винарна за Пино ноар. Наричана с обич Pinot Barn, тя представлява нашия занаятчийски, ръчно изработен подход към този сорт.