Шато Рол Валентин

Шато Рол Валентин

Филтри
Филтри
Цена
-
Реколта
на страница

2 артикули

 1. Ле Валантин Сент Емилион Гран Крю, 0.75 л
  Ле Валантин Сент Емилион Гран Крю, 0.75 л

  2020

  Бордо Франция Купаж
  59,99 лв.
 2. Шато Рол Валантен Сент Емилион Гран Крю, 0.75 л
  Шато Рол Валантен Сент Емилион Гран Крю, 0.75 л

  2016

  Бордо Франция Купаж
  139,99 лв.
на страница

2 артикули

Château Rol Valentin е малко винарско имение от 7,3 хектара (18 акра) в Сен-Емилион, създадено в средата на 90-те години на миналия век от бившата френска футболна звезда Ерик Присет (Eric Prissette). Имотът е повишен в ранг Grand Cru Classé (от титлата Grand Cru) в класификацията на Сен Емилион през 2022 г. и се намира на малко повече от два километра северно от град Сен Емилион.

След повече от десетилетие под управлението на Prissette, през 2009 г. имението е придобито от екипа съпрузи Никола и Александра Робин. То е един от петте имота, контролирани от тяхната компания Vignobles Robin, в така наречения "десен бряг" на Бордо, североизточно от река Дордон, който включва районите Померол, Монтан-Сен-Емилион и Кастийон Кот дьо Бордо – във всички тях има имоти на Vignobles Robin.

Самото Château Rol Valentin е засадено предимно с Мерло и около 10 процента Каберне фран. Лозята на имението са разделени на два блока, като едната зона на шатото включва около 60% от лозята върху глинести варовикови почви, а останалите 40% се намират в парцел с по-песъчлива почва северозападно от град Сен-Емилион.

Енологът-консултант Стефан Деренонкур (Stéphane Derenoncourt ) работи в шатото от 1998 г. насам.

ИСТОРИЯТА на фамилното имение

Château Rol Valentin съществува от много отдавна както се твърди в различните издания на Féret.

Но именно с пристигането на Ерик Присет през 1994 г. имението започва да се развива качествено и медийно. Имението се превръща в добре позната и международна референция, добре оценена от най-големите винени критици и журналисти.

През 2009 г., когато Александра и Никола Робен купуват имението, те виждат потенциала и продължават да работят за повишаване на качеството на лозята. От самото начало те участват ежедневно в лозето, избата и инвестират, за да оформят ефективен производствен инструмент и гостоприемство. Живеят на място с децата си, като продължават традицията на семейните винарски изби в Сен Емилион.

Страхотен тероар

Лозето на Château Rol Valentin, с обща площ от 7,30 хектара, географски се състои от две части

icon-end