Кога доставяме през майските празници 2024!

Поръчки, получени на 02.05 до 13 ч., ще бъдат доставени съобразно график на куриер на 03.05 или 07.05. Поръчки, получени на 02.05 след 13 ч., ще бъдат доставени на 08.05. Поръчки, получени между 03.05 и 07.05, ще бъдат доставени на 08.05 Не чакайте последния момент! Разгледайте Каталог Пролет 2024!

3 май, петък 10:00 – 20:00 / 4 и 5 май, събота и неделя: 11:00 – 19:00 / 6 и 24 май: всички магазини CASAVINO работят с нормалното си работно време: 10:00 – 21:00

Шато Ла Тур Карне

на страница

1 артикул

  1. Шато Ла Тур Карне О`Медок, 0.75 л
    Шато Ла Тур Карне О`Медок, 0.75 л

    2019

    Бордо Франция Купаж
    137,99 лв.
на страница

1 артикул

Историята на La Tour Carnet е неразривно свързана с тази на Франция. Името на имота, например, идва от името на конника на имението, който неизменно помагал на господаря си в борбата с френското кралско семейство в края на Стогодишната война. След това, след като изиграва важна роля в революцията на лозарството в Медок, La Tour Carnet получава подобаващо признание за качеството на своето вино, когато имението е включено в класацията на Grands Crus през 1855 г. Разнообразието на тероара, от една страна, и постоянното търсене на съвършенство, от друга, превръщат Haut-Médoc в изключителен регион.

Малко история

По пътя за Saint-Julien Beychevelle, на разстояние от църквата, четириъгълната кула на замъка Ла Тур Карне се издига внушително срещу голямата желязна порта. През годините каменните стени, обграждащи този истински феодален замък, са станали свидетели на множество събития и истории.

От XII в. до наши дни, от Стогодишната война до голямата епидемия от филоксера, La Tour Carnet достойно е преживял сътресенията, предизвикани от човека и времето.

От XVI в. насам лозята и вината се радват на много грижи и внимание. Тези усилия са възнаградени през 1855 г., по време на Всемирното изложение в Париж, когато Château La Tour Carnet влиза в най-отбрания кръг на Grands Crus Classés.

С характерната си страст и строгост Bernard Magrez се стреми да издигне своето Grand Cru Classé Haut-Médoc до още по-високи върхове. За да бъдат оценени богатството и уникалният характер на вината от La Tour Carnet, е необходимо да се разберат изключителният характер на тероара и съвършенството на методите за отглеждане на лозя и винопроизводство.

Тероарът на Château La Tour Carnet е истинска мозайка от терени, които се отличават с голямо разнообразие.
Използването на безпилотен самолет (една от най-новите техники, придобити от Bernard Magrez) за анализ на лозовите парцели от въздуха е довело до по-добро разбиране на това кои сортове грозде са най-подходящи за всеки парцел. Тероарът на La Butte например е по-благоприятен за Мерло, докато склоновете са по-подходящи за Каберне.

Постигането на най-високо качество на гроздето обаче е безполезно, ако не се направи щателно винопроизводство, за да се използва неговият потенциал. Ето защо от няколко години насам Château La Tour Carnet се връща към традиционните методи, основани предимно на ръчна работа.

Колекцията от 75 сорта грозде

Според настоящите прогнози за изменението на климата през следващите години температурите трябва да се повишат с 2°C до 4°C. До 2050 г. лозаро-винарският район на Бордо може да се сблъска с екстремни климатични условия, които ще се отразят на зреенето на гроздето (по-ниска киселинност и повишаване на нивата на захар и алкохолните градуси). Въпросът, който стои пред нас, е дали Мерло, Каберне Совиньон и Каберне Фран все още ще бъдат най-подходящите сортове грозде за производството на вина от клас "Grand Cru" в Бордо. За да отговори на този въпрос, през 2013 г. г-н Бернар Магрес създава частна колекция от 75 различни сорта грозде. Целта на тази колекция е да се идентифицират "сортовете грозде на бъдещето", които биха се справили добре с бъдещите опасности, свързани с изменението на климата.

Бернар Магре, вкус към предизвикателствата

ОТКРИЙТЕ ЖИТЕЙСКИЯ МУ ПЪТ

Битка за живота
Бордо, 1936 г. Войната във Франция все още не е избухнала, но не след дълго ще се появи. В тези смутни времена се ражда Бернар Магрез. Строгото възпитание му дава първите уроци в живота. Но това, че получава уроци, без да ги усвои, не му е било от полза. В размириците погледът му бил ясен и в него се зародила необикновена вътрешна сила.

На 16 години той напуска училище и започва да се занимава с търговия на вино. Като напълно самоук младеж, най-големите му съюзници са били самодисциплината, строгостта и знанията, които е придобил от книгите. Бернар Магрез вече е бил този, когото познаваме днес.

Бъдещето започва с една мечта
Годината е 1961 г. и Бернар Магрез е на 25 години. Амбицията му го тласка напред към свят на неограничени възможности. Той пътува до САЩ и там открива непознат дотогава начин на търговия на дребно – хипермаркета. След като се завръща във Франция, той създава своя собствена компания, специализирана в търговията с уиски и порто.

Неговият бранд Портвайн се продава в първия хипермаркет на Carrefour във Франция и скоро се превръща във вторият най-популярен бранд Портвайн в страната. Постепенно той разширява асортимента си от спиртни напитки, докато накрая те напълно завладяват пазара. Сега е дошъл моментът да се насочи към още по-високи цели.

Страстта на живота
До 1979 г. Бернар Магрез се преоткрива и разнообразява дейността си. Кариерата му се развива непрекъснато. Винаги нащрек, сега погледът му е насочен към по-широката картина, докато се подготвя за следващата голяма стъпка напред към по-големи успехи. И все пак следващото му вълнуващо начинание можеше да не се осъществи без ключов момент в началото на кариерата му: двадесет години по-рано, когато започва работа в търговията с вино, той се влюбва до уши във виното. Сега, в знак на завръщане към това начало и като лична почит към него, той създава вината Malesan и стартира продажбите на марката Sidi Brahim – вино, което идва директно от алжирските Атласки планини. Бернар Магрез, когото целият свят щеше да познава, вече беше положил основите на своята слава.

Печелившият квартет

През 80-те години на миналия век решението на Бернар Магрез да се съсредоточи върху първокласни винарски имоти се оказва решаващ поврат в кариерата му.

Първата му придобивка е Château Pape Clément, прочутото Graves Grand Cru Classé, което по това време е класифицирано от около тридесет години. Следва Château Fombrauge, Grand Cru Classé в Сен Емилион; Château La Tour Carnet, Grand Cru Classé в Медок от 1855 г.; след това, сред още осемнадесет прочути винарски имения във Франция, Clos Haut Peyraguey, Premier Grand Cru Classé в Сотерн. Това се оказва четирикратен майсторски ход и го превръща в единствения човек, който притежава едновременно четири престижни винарски имения.

Страст без граници
Тъй като не е имало основателна причина да остане в границите на познатата територия и тъй като страстта му към нови открития все още е била силна, Бернар Магрез поглежда към по-далечни страни. Впоследствие той придобива лозя в осем различни държави: Мароко, Испания, Португалия, Япония, Аржентина, Уругвай, Чили и САЩ.

Общо 43 лозови имения с над 1000 хектара (2470 акра) лозя. Каква по-добра илюстрация на вкуса на този човек към предизвикателствата!

Сега, когато страстта му към виното е напълно завладяна, е време да я развие и разнообрази.

Стартирайки "La Grande Maison" в Бордо под ръководството на шеф Пиер Ганиер, Бернар Магрез успява да създаде уникално място, където луксозното гостоприемство и изисканото хранене се съчетават с елегантност, за да предложат от една страна избрани тероарни продукти, а от друга – вълнуващото гурме преживяване. На това приветливо, но интимно място концепцията за споделяне е издигната до форма на изкуство.
Изкуството е живо нещо. То черпи своето съществуване от всеки един от нас, и от това, което ни заобикаля.