Шато Ла Фльор дю Боар

Шато Ла Фльор дю Боар

на страница

1 артикул

  1. Ла Фльор дю Боар Лаланд дьо Померол, 0.75 л
    Ла Фльор дю Боар Лаланд дьо Померол, 0.75 л

    2020

    Бордо Франция Купаж
    95,99 лв.
на страница

1 артикул

Château la Fleur de Boüard е винарска изба в десния бряг на Бордо в апелацията Lalande-de-Pomerol. Тя произвежда няколко кювета с преобладаващо съдържание на Мерло и е известна с уникалната си модерна винарна.

Собственик на имението е Hubert de Boüard de Laforest, който купува имота от 25 хектара (62 акра) през 1998 г. Семейство Лафорест притежава няколко имения в Бордо, най-известните от които са в Сен-Емилион и включват винарната Château Angélus от клас А Premier Grand Cru.

Лозето е засадено с приблизително 80% Мерло, 15% Каберне Фран и 5% Каберне Совиньон, а купажът на La Fleur de Boüard grand vin отразява подобно съотношение.

Второто вино преди това се е наричало La Fleur Saint Georges по името на имота, преди да бъде купен от de Boüard, но след това е преетикетирано като Le Lion de la Fleur Boüard.

Винарната произвежда и трето вино, наречено Le Plus de La Fleur de Boüard. Първата реколта 2000 г. дебютира с 99 точки от критика Робърт Паркър.

ИМОТЪТ

Château La Fleur de Boüard е имение, разположено в сърцето на апелацията Lalande-de-Pomerol, близо до емблематичното Château Pétrus. Имотът предлага поглъщащо преживяване, за да се сподели духът на мястото и да се разкрие душата на винопроизводителя.

Производствените съоръжения са показани по емоционално стимулиращ начин, което позволява на посетителите да изживеят уникални моменти в имението. Тази нова динамика превръща Château la Fleur de Boüard в едно от водещите имения в апелацията Lalande-de-Pomerol.

Близо до сливането на реките Дордон и Ил, плодородните почви на Château La Fleur de Boüard се радват на слънчев, топъл и влажен климат, идеален за отглеждане на лозя.

Този мек климат благоприятства ранния цъфтеж.

Ето защо наименованието "La Fleur" се използва толкова често в наименованието.

НАЧАЛОТО

Сгушени в сърцето на наименованието Lalande-de-Pomerol, земите на Château La Fleur de Boüard са принадлежали на страстен производител, който с любов е отглеждал лозята си.

Това е здраво лозе, пощадено от ужасите на свръхпроизводството, скрито бижу. Благодарение на стриктния и уважителен подход към живия свят и природното равновесие могат да се извлекат най-фините тайни на тази земя.

ФОНДАЦИЯ ИНТУИЦИЯ

Château La Fleur de Boüard се ражда, когато Юбер дьо Боар, съсобственик на известното Château Angélus, се влюбва в този тероар, разположен на склона на хълма, обърнат към най-добрите гори на Померол.

Воден от дълбокото убеждение, че тероарите на Лалан дьо Померол могат да произвеждат изключителни вина, достойни за най-големите апелации на Бордо, той придобива лозето от 25 хектара през 1998 г., което сега е разширено до 29 хектара. Чрез прецизен и добродетелен подход екипът на Fleur de Boüard създава вина с изключителен финес.

НОВА ЕРА

През 2022 г. Еманюел Тейле (Emmanuel Teillet ) се присъединява към компанията като директор. Това обединение, превърнало се в синергия, поражда истинска амбиция за качество и желание да се инвестира колкото в мястото, толкова и във внимателното отглеждане на лозата.

"Животът на почвата е в основата на нашите грижи и отличава добрия от великия тероар."

Цъфтеж НА ЛОЗЕТО

Всяко цвете черпи сила от земята, която подхранва корените му. Голямото разнообразие на почвите на лозето придава на този тероар щедър характер, който е благоприятен за бленда от сортове грозде на имението, предимно Мерло, които се винифицират парцел по парцел, за да се усъвършенства балансът им. Тук има чакълести и глинести подпочви. Висококачествена почва с идеален състав за лозата. Hubert de Boüard, подкрепян от техническия си директор Bryan Dessaint, използва цялото си ноу-хау, за да гарантира, че това рано цъфтящо цвете се превръща в жив, месест плод.

Чрез непрекъснатото обучение на своите екипи Hubert de Boüard, наследник на великите основоположници на френската енология, предава лозарски практики, които съчетават традиция и модерност, но винаги се основават на уважение към живия свят.

ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРАКТИКИ

Лозарят е главният защитник на своето лозе. Тази естествена и разумна защита (имението е класифицирано с висока екологична стойност HVE 3) означава, че екипите се грижат за лозето като за градина. Щадящите околната среда агроекологични практики се отразяват в обработката на почвата, като се избягва използването на химически хербициди. Здравата почва е жива почва и съдържа изобилие от дребни животни, фитофаги и некрофаги. Ето защо избираме да засеем редовете с лозя в La Fleur de Boüard с червена овсига и зелени торове (фуражна ряпа, обикновен фий).

Тези растения се конкурират с лозата, принуждавайки я да търси ресурси по-надълбоко в почвата, както и да структурира кореновата си система по-дълбоко, за да черпи вода и хранителни вещества. Умерената гъстота допринася за поддържането на активен живот както в земята, с всичките ѝ богатства, така и на повърхността, с много видове птици или прилепи, които помагат за ограничаването на вредителите.

Тази богата и крехка екосистема ражда здрави плодове, от които се получават изразителни вина.

Уникалната в света изба на Château La Fleur de Boüard дава възможност за извличане на най-доброто изражение на тероара Lalande-de-Pomerol чрез революционен процес.

Методът на разработване се основава на иновативно ноу-хау и строгостта на двойния технически и научен подход.

LA MÉTHODE

Безпрецедентната иновация на обърнатите и окачените резервоари със скъсени конуси означава, че плодовете и соковете не трябва да се изпомпват. След като гроздето е сортирано, то се пренася до резервоарите с помощта на гравитационна система, а всички прехвърляния на виното се извършват с помощта на асансьор – първият по рода си на десния бряг.

След това гроздето от всеки парцел се винифицира съд по съд, което позволява прецизно купажиране и контрол на развитието на виното в бъчвата. Тези нововъведения позволяват много други процеси в стремежа към съвършенство: хладилна камера за запазване и охлаждане на гроздето, последно поколение денсиметричен сортировач, инертни цистерни.

Допълнителната температурна изолация на избата, поддържа се 14°C, запазва плодовите аромати и предотвратява микробиологичните рискове. За обезокисляване на вината се използва азотен генератор, за да се ограничи дозата SO2.

Методът на разработване се основава на иновативно ноу-хау и строгост на двойния технически и научен подход.

Благодарение на най-съвременните технологии Fleur de Boüard успява да се справи с предизвикателството: да извлече квинтесенцията на този тероар и да извлече ново богатство от едно наследство.

Бяха необходими почти дванадесет години преструктуриране на лозето, за да се превърне една интуитивна визия в бизнес с висока репутация.

icon-end