Кога доставяме през майските празници 2024!

Поръчки, получени на 02.05 до 13 ч., ще бъдат доставени съобразно график на куриер на 03.05 или 07.05. Поръчки, получени на 02.05 след 13 ч., ще бъдат доставени на 08.05. Поръчки, получени между 03.05 и 07.05, ще бъдат доставени на 08.05 Не чакайте последния момент! Разгледайте Каталог Пролет 2024!

3 май, петък 10:00 – 20:00 / 4 и 5 май, събота и неделя: 11:00 – 19:00 / 6 и 24 май: всички магазини CASAVINO работят с нормалното си работно време: 10:00 – 21:00

Шато Босежур Беко

Шато Босежур Беко

Филтри
Филтри
Количество
Цена
-
Реколта
на страница

4 артикули

  1. Шато Босежур Беко Сен Емилион Гран Крю Клас В 2017 0.75л
    Шато Босежур Беко Сен Емилион Гран Крю Клас В 2017 0.75л

    2017

    Бордо Франция Купаж
    239,00 лв.
  2. Chateau Beau Sejour Becot Saint-Emilion Magnum 2017, 1.5L
    Шато Босежур Беко Сен Емилион Гран Крю Магнум 2017, 1.5 л

    2017

    Бордо Франция Купаж
    489,00 лв.
  3. Шато Босежур Беко Сен Емилион Гран Крю 2019, 0.75 л
    Шато Босежур Беко Сен Емилион Гран Крю 2019, 0.75 л

    2019

    Бордо Франция Купаж
    319,00 лв.
  4. Шато Босежур Беко Сен Емилион Гран Крю Магнум 2019, 1.5 л
    Шато Босежур Беко Сен Емилион Гран Крю Магнум 2019, 1.5 л

    2019

    Бордо Франция Купаж
    599,00 лв.
на страница

4 артикули

Château Beau-Séjour Bécot е производител от Бордо в Сен Емилион, със статут Premier Grand Cru Classé B въз основа на класификацията от 1955 г. Както може да се очаква, гранд вин е купаж с преобладаващо мерло, както и второто вино Petit Bécot (преди Tournelle de Beau-Séjour Bécot).

Лозята с площ 22 хектара (54 акра) имат средна възраст на лозите около 45 години. Някои лозя от сорта Мерло са на повече от 70 години.

Мерло съставлява около 80% от насажденията, с около 15% Каберне Фран и малко количество Каберне Совиньон. Общото годишно производство е около 80 000 бутилки.

Във винарната 20 до 40 процента от плодовете се ферментират на цели чепки. Ферментацията се извършва в резервоари от неръждаема стомана след около четири дни студена мацерация. По-голямата част от виното преминава през ябълчно-млечна ферментация в бъчва, като престоява около четири месеца върху утайките.

За grand vin по-голямата част от виното отлежава във френски дъбови бъчви в продължение на 16 до 20 месеца преди бутилиране. Малка част от виното отлежава в глинени амфори.

Семейство Беко (Bécot) прави и Château La Gomerie, гаражно вино, произведено от 100-процентно Мерло от съседно лозе с площ 2,5 хектара (6 акра). То се произвежда в много ограничени количества (около 1000 броя годишно) и дебютира с реколта 1995 г. – годината, в която е придобит парцелът.

След това пожар в La Gomerie унищожава голяма част от шатото и избите, а парцелът е включен за няколко години в лозето Beau-Séjour-Bécot. Няколко години по-късно La Gomerie е въведено отново, въпреки че производството е много ограничено.

Друг имот, Château Joanin Bécot, е част от по-широкото портфолио на Beau-Séjour-Becot. Имението се намира в Castillon Côtes de Bordeaux, обхваща 12 хектара (30 акра) лозя и е разположено на глинесто-варовиково плато, западно от Saint-Philippe-d'Aiguille (малко градче на 12 км и 7 мили източно от Saint-Émilion).

Instant Bécot е вино със AOC Bordeaux, произведено от лозя извън Saint-Émilion.

ИСТОРИЯ на Château Beau-Séjour Bécot

Имението датира от Средновековието, когато в него има лозя, отглеждани от монасите на абатството Сен Мартен. В крайна сметка то става собственост на генерал Жак дьо Карл, член на известната фамилия Figeac, който през 1787 г. преименува имението на Босежур.

През 1869 г. имотът е разделен между двете деца на Пиер-Полин Дюкарп. Синът на Дюкарп наследява половината от лозята и запазва името Beauséjour.

През 1924 г. доктор Жан Фагуе придобива собствеността върху имението на сина си и го преименува на Beauséjour-Dr-Fagouet. Съвременното си име имението получава през 1969 г., когато е закупено от Мишел Беко.

Междувременно дъщерята на Дюкарп наследява замъка и половината от лозята, преди да се омъжи. Тогава става Château Beauséjour-Duffau-Lagarrosse, наречено на името на съпруга ѝ лекар. Доста объркващо е, че това имение днес е известно като Château Beauséjour.

От 1985 г. до 1996 г. Château Beau-Séjour-Bécot е понижено от статута на grand cru classé B до по-широкото наименование grand cru classé. Мишел Беко е включил две други лозя към имението без одобрението на INAO и в разрез с правилата за класификация на Сен Емилион.

Консултантът Мишел Ролан е нает да коригира това понижение. След следващия преглед на класификацията през 1996 г., въз основа на качеството на виното, имението си връща по-престижния статут.

От 2014 г. насам имението се управлява от Жулиет Беко – внучка на Мишел, и съпруга ѝ Жулиен Барт. През 2018 г. Томас Дюкло (Thomas Duclos) заменя Ролан като консултант.

icon-end