Росиди ООД

Росиди ООД

Филтри
Филтри
Цена
-
Настрой низходяща посока
на страница

8 артикули

  1. Росиди Сира 2018, 0.75 л
    Росиди Сира 2018, 0.75 л
    България Сира
    28,49 лв.
  2. Росиди Мавруд 2018, 0.75 л
    Росиди Мавруд 2018, 0.75 л
    Тракийска низина България Мавруд
    44,99 лв.
  3. Росиди Шардоне 2018, 0.75 л
    Росиди Шардоне 2018, 0.75 л
    България Шардоне
    22,99 лв.
  4. Росиди Гевюрцтраминер Ориндж 2019, 0.75 л
    Росиди Гевюрцтраминер Ориндж 2019, 0.75 л
    България Гевюрцтраминер
    44,99 лв.
  5. Росиди Розе Пино ноар 2019, 0.75 л
    Росиди Розе Пино ноар 2019, 0.75 л
    България Пино ноар
    22,99 лв.
  6. Росиди Гевюрцтраминер 2019, 0.75 л
    Росиди Гевюрцтраминер 2019, 0.75 л
    България Гевюрцтраминер
    22,99 лв.
  7. Росиди Пино ноар 2017, 0.75 л
    Росиди Пино ноар 2017, 0.75 л
    Югоизточен България Пино ноар
    28,49 лв.
  8. Росиди Рубин 2017, 0.75 л
    Росиди Рубин 2017, 0.75 л
    България Рубин
    44,99 лв.
Настрой низходяща посока
на страница

8 артикули

Росиди (Rossidi) е иновативен винарски проект, в който съжителстват идеите и вижданията на Едуард и Росица Куриян и Петър Георгиев.

Името на бранда е комбинация от имената на Роси и Еди. Присъствието им на пазара се отличава с нестандартен, дори провокативен подход, като таргет група са винените ценители, класните ресторанти и специализираните магазини.

Стремежът им е да изградят трайно и качествено взаимоотношение със своите клиенти, като бъдат автентични и различни, и отстояват своите ценности и философия: “Вината като краен продукт на нашата любов и усилия, трябва да отразяват тероара и основните сортови характеристики. Те не трябва да бъдат комерсиален продукт, умишлено шлифован за да допадне на определена група консуматори!”, споделят от Росиди.

Собствените лозя на избата се намират до село Николаево, Сливенско, а производственият обем в момента възлиза на 80 000 бутилки. Работят с гевюрцтраминер, шардоне, пино ноар, сира, мерло, каберне совиньон и рубин, като всяко вино е ярко отражение на сорта и специфичната си концепцията. Правят вина с характер и индивидуалност като се работи с минимална намеса в избата и се експериментира с различни технологии (бетонни яйца) и стилове (оранжево вино).