Кога доставяме през майските празници 2024!

Поръчки, получени на 02.05 до 13 ч., ще бъдат доставени съобразно график на куриер на 03.05 или 07.05. Поръчки, получени на 02.05 след 13 ч., ще бъдат доставени на 08.05. Поръчки, получени между 03.05 и 07.05, ще бъдат доставени на 08.05 Не чакайте последния момент! Разгледайте Каталог Пролет 2024!

3 май, петък 10:00 – 20:00 / 4 и 5 май, събота и неделя: 11:00 – 19:00 / 6 и 24 май: всички магазини CASAVINO работят с нормалното си работно време: 10:00 – 21:00

Росалеа

Росалеа

Филтри
Филтри
Цена
-
Тип затваряне
Вид
Реколта
на страница

6 артикули

  1. Росалеа Червен бленд, 0.75 л
    Росалеа Червен бленд, 0.75 л

    2021

    Сакар България Купаж
    24,99 лв.
  2. Росалеа Розе, 0.75 л
    Росалеа Розе, 0.75 л

    2021

    Сакар България Купаж
    24,99 лв.
  3. Росалеа Шардоне, 0.75 л
    Росалеа Шардоне, 0.75 л

    2022

    Сакар България Шардоне
    24,99 лв.
  4. Росалеа Каберне фран, 0.75 л
    Росалеа Каберне фран, 0.75 л

    2021

    Сакар България Каберне фран
    24,99 лв.
  5. Росалеа Райтърс Уайн Сира, 0.75 л
    Росалеа Райтърс Уайн Сира, 0.75 л

    2021

    Сакар България Сира
    41,99 лв.
  6. Росалеа Сира, 0.75 л
    Росалеа Сира, 0.75 л
    Сакар България
    24,99 лв.
    Изчерпан
на страница

6 артикули

РОСАЛЕА

Впечатлен от тероара и вината на Сакар, чешкият инвеститор Петър Белец осъществява идеята си да стане част от целия процес от раждането на гроздето до бутилката вино чрез създаването на Росалеа. Всичко започва през 2016 година със засаждане на лозето в с. Шишманово – не само като инвестиция, а като връзка с природата, с тероара, с хората на Сакар. Вдъхновена от римския празник Розáлия, съпругата на Петър, Сузане, дава името на Росалéа.

Росалеа отглежда 100 декара лозя по нежните сакарски хълмове, недалеч от гр. Харманли, със сортовете Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Мавруд и Рубин. От 2017 година отговорна за грижите в лозята е агрономът Анелия Павлова. С постоянен малък екип от млади хора целогодишно се влагат отдаденост, прецизност и индивидуален подход, като, чрез грижата за подрастващите лози, всички заедно експериментират, съзряват и се учат на постоянство и търпение.

През 2020 към екипа се присъединява опитният енолог Екатерина Гаргова. Това е и годината, в която тя прави първото вино от лозята на Росалеа.

Като продължение на страстта си и на стремежа за преоткриване, екипът на Росалеа залага в плановете си отглеждане и винифициране на други български и балкански сортове. Всички в Росалеа вярват, че постоянството и търпението са важни за създаването на виното и стъпка по стъпка продължават напред.

Всяко вино има своя собствена история, която започва от тероара и се превръща в колекция от истории за растеж, трансформация и експерименти. Росалеа събира тези истории, вдъхновени от баланса между човека и природата, и виното, което ги свързва.

"От Росалеа искаме да разкажем пътя на създаването му – от лозето до бутилката. Нашата цел е да споделим опита си в тази древна традиция от региона Сакар и да развием общността. Всяко вино има история. Нека вдъхновим вашата."

icon-end