
Мезон Ален Мийа
АЛЕН МИЙА
От 25 години Ален Мийа превръща историите на свежи и първокачествени плодове в сокове, нектари и прекрасни конфитюри, предлагайки автентични и уникални дегустационни преживявания. Плодовете са внимателно подбрани и обработени в неговата ферма във Валонс, Франция.
Историята започва преди 25 години.
- През 1983 г. Ален Мийа поема семейната ферма в Orliénas в района на Лион, Франция. Възстановява я и създава нови овощни градини.
- През 1997 г. той изработва сокове и нектари, които са уникални по цвят, текстура и ароматна свежест. Предлага дегустация на шест вкуса на 60 сомелиери от престижната асоциация 5-звездни хотели и ресторанти Relais & Châteaux. Те веднага приемат продуктите и марката. Историята на първокласния бранд Ален Мийа започва.
- Марката вече присъства в най-престижните заведения в повече от петдесет страни.
- Произведено във Франция: работилницата на Ален Мийа се намира във Валонс във Франция, където плодовете се обработват с най-голяма прецизност, за да се улови същността на всеки плод. Съдържанието на плод е изключително високо – 100% при всички джусове (без добавяне на захар) и мин. 45% всички нектари.
Удоволствието от дегустацията
Ален възвеличава плодовете в своите напитки с искрено желание да предложи момент на удоволствие с всяка дегустация. Не случайно, описанието на неговите продукти, които присъстват в менютата в най-престижните хотели, ресторанти и барове е „juices des degustation”. Използват се само най-добрите плодове, събрани в пика на тяхната зрялост, за да се гарантира най-доброто ароматно изживяване.
![]()











