Марсурет

Марсурет

Филтри
Филтри
Подрегион
  1. Валдобиадене DOCG
Подкатегория
Количество
Цена
-
Реколта
на страница

8 артикули

  1. Марсурет Розе Мария Пино Неро Брут, 0.75 л -31%
    Марсурет Розе Мария Пино Неро Брут, 0.75 л

    NV

    Просеко Италия Каберне фран
    Специална цена 21,99 лв. Обикновена цена 31,99 лв.
  2. Просеко Марсурет Сан Болдо Валдобиадене Брут, 0.75 л -30%
    Просеко Марсурет Сан Болдо Валдобиадене Брут, 0.75 л

    NV

    Просеко Италия Глера
    Специална цена 22,99 лв. Обикновена цена 32,99 лв.
  3. Просеко Марсурет Риве де Гуя Валдобиадене Екстра Брут, 0.75л -30%
    Просеко Марсурет Риве де Гуя Валдобиадене Екстра Брут, 0.75л

    2023

    Просеко Италия Глера
    Специална цена 24,99 лв. Обикновена цена 35,99 лв.
  4. Просеко Марсурет Суи Лиевити Валдобиадене Брут Натюр, 0.75 л -30%
    Просеко Марсурет Суи Лиевити Валдобиадене Брут Натюр, 0.75 л

    2022

    Просеко Италия Глера
    Специална цена 24,99 лв. Обикновена цена 35,99 лв.
  5. Просеко Марсурет л`Арс Тревизо Брут, 0.75 л -28%
    Просеко Марсурет л`Арс Тревизо Брут, 0.75 л

    NV

    Просеко Италия Глера
    Специална цена 17,99 лв. Обикновена цена 24,99 лв.
  6. Просеко Марсурет Амолер Валдобиадене Екстра Брут, 0.75 л -28%
    Просеко Марсурет Амолер Валдобиадене Екстра Брут, 0.75 л

    NV

    Просеко Италия Глера
    Специална цена 24,99 лв. Обикновена цена 34,99 лв.
  7. Просеко Марсурет Амолер Валдобиадене Екстра Брут Магнум 1.5л -23%
    Просеко Марсурет Амолер Валдобиадене Екстра Брут Магнум 1.5л

    NV

    Просеко Италия Глера
    Специална цена 49,99 лв. Обикновена цена 64,99 лв.
  8. Просеко Марсурет Картице Супериоре Драй, 0.75 л
    Просеко Марсурет Картице Супериоре Драй, 0.75 л

    NV

    Просеко Италия Глера
    64,99 лв.
на страница

8 артикули

ВИНАРНАТА

Компанията, основана от Agostino Marsura, все още се намира във Val de Cune в Guia di Valdobbiadene в оригиналните сгради, които през годините са разширявани и подобрявани, така че днес в тях се намират някои от най-модерните технологии, които помагат да гарантират качество, като същевременно се грижат за околната среда. Винарната е почти скрита от погледа, разположена сред лозята на семейството в най-престижните райони на апелацията DOCG: Cartizze, Col San Martino, Guia, Premaor, Rolle, Zuel и Le Serre.

УСТОЙЧИВОСТ

Постоянният ангажимент на компанията към устойчивото развитие, разбирано в трите му стълба – социален, екологичен и икономически, беше признат чрез получаване на сертификат по стандарта EQUALITAS, разработен специално за веригата за доставка на вино.

Лозовите масиви, собственост на компанията, са сертифицирани по SQNPI (Национална интегрирана система за качество на производството).

Доброволната интегрирана защита е система, създадена чрез приемането на технически стандарти и фитосанитарни протоколи, които са задължителни и специфични за всяка култура (производствени правила), с цел да се гарантира на потребителя ефективното прилагане на агрономически техники, които са съобразени с околната среда и човешкото здраве.

СЕМЕЙСТВОТО

Джовани, Валтер и Ермес са израснали сред лозята и днес държат юздите на компанията. Те са наследили богатство от знания и разбиране от своите предшественици, като същевременно са усвоили ценностите, които са толкова скъпи за семейството. Освен че е горд наследник на семейната традиция, Ermes Marsura въвежда значителни промени с нови производствени техники и внимателни проучвания, за да гарантира безупречни продукти от всяка гледна точка. Успехът на този подход е доказан с множество награди, особено за пенливите вина Prosecco и Superiore di Cartizze. С притока на свежи идеи, нови умения, по-големи познания и голям ентусиазъм на синовете му Алесио и Енрико бъдещето със сигурност е искрящо.

ИСТОРИЯ
Семейство Марсура е известно със старото си прозвище Марсурет. Семейството има дългогодишна традиция в отглеждането на грозде и също като лозята, за които се грижи, е истински продукт на хълмовете на Валдобиадене. Винарната е основана през 1936 г. от Agostino Marsura, когато той купува лозе във Val de Cune в Guia di Valdobbiadene и започва да произвежда първото пенливо вино с естествена ферментация в бутилка. Брат му Джовани, който е с много години по-млад от него, се посвещава на осигуряването на качествено производство, като се грижи за лозята, събира реколтата на ръка и внимателно подбира гроздето, използвано за производството на вината. Тези ценности продължават да са в основата на винарска изба Marsuret.

ЛОЗАРСТВО НА ХЪЛМА

Лозята на Marsuret се намират в района на хълмовете, където се произвежда Valdobbiadene DOCG. Всяко положение е специално и всяко лозе придава уникални характеристики на отглежданото там Prosecco Superiore. Тези скъпоценни лозя, разположени сред стръмните хълмове, винаги се обработват и прибират ръчно. Изложението, микроклиматът и съставът на почвата им обуславят, че всички те са доста различни и всички са с необикновено качество. Букетът и ароматът им напълно изразяват примамливия чар на уникалната индивидуална природа на всяко лозе, отглеждано от семейство Marsuret.

КАКВО Е PROSECCO SUPERIORE?

Prosecco Superiore DOCG Conegliano Valdobbiadene е известно с жизнената си елегантност, светлосламения си цвят, умереното си тяло и плодовия си цветен букет. Произвежда се в 15-те общини, разположени по склоновете на хълмовете между Conegliano и Valdobbiadene. Сред вината най-прочути са Superiore di Cartizze и Rive, които се произвеждат от грозде, добито изключително от една община или общински подотдел. Conegliano Valdobbiadene DOCG се произвежда като тихо, полупенливо и пенливо вино. Пенливото е най-символичната версия, приятна и универсална, създала свой собствен стил на пиене. На базата на остатъчната захар пенливото вино – Spumante – се произвежда като Brut, Extra Dry и Dry. Най-сухото е Brut, а най-сладкото – Dry.

Conegliano Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore е известно с ярката си елегантност, светложълтия си сламеножълт цвят, умереното си тяло и изключителните си плодови и цветни аромати. Виното се произвежда в 15-те градчета, разположени по хълмовете между Conegliano и Valdobbiadene. Най-ексклузивните вина, които се произвеждат тук, са Superiore di Cartizze и Rive – вина, произведени от грозде, събрано изключително в един масив или негова част.

THE CHARMAT MARTINOTTI METHOD

Това е методът за spumantizzazione – процесът, при който виното се превръща в пенливо – при който втората ферментация се извършва в автоклави – големи съдове под налягане, обикновено изработени от неръждаема стомана. Това е най-подходящият метод за производство на пенливи вина от ароматни или плодови сортове, тъй като техните аромати биха били компрометирани от по-дългия период на отлежаване върху дрождите, изискван при Методо Класико или Метод Шампеноа.

THE SUGAR RESIDUE

Трите варианта на пенливото Prosecco се определят въз основа на остатъчното съдържание на захар. Brut е най-сухото и е идеално за аперитив. Extra Dry е класическото Prosecco с най-характерните аромати. Най-сладкото, Dry, е идеално за фини сладкиши.

Социални мрежи
https://www.facebook.com/marsuret
https://www.instagram.com/marsuret_prosecco/ 

icon-end