Кодорню

Кодорню

Филтри
Избрани филтри
  1. Сорт
    Темпранийо
Филтри
Цена
-
Реколта
на страница

3 артикули

  1. Легарис Робле Рибера дел Дуеро, 0.75 л -25%
    Легарис Робле Рибера дел Дуеро, 0.75 л

    2022

    Рибера дел Дуеро Испания Темпранийо
    Специална цена 18,99 лв. Обикновена цена 25,49 лв.
  2. Легарис Резерва Рибера дел Дуеро, 0.75 л
    Легарис Резерва Рибера дел Дуеро, 0.75 л

    2017

    Рибера дел Дуеро Испания Темпранийо
    84,99 лв.
  3. Легарис Крианца Рибера дел Дуеро, 0.75 л
    Легарис Крианца Рибера дел Дуеро, 0.75 л

    2018

    Рибера дел Дуеро Испания Темпранийо
    53,99 лв.
на страница

3 артикули

КОДОРНЮ

Това е историята на едно семейство лозари – история, която обхваща 18 поколения и разказва за техния напредък, убеждения и стремеж към усъвършенстване с всеки изминал ден. През 1872 г. Josep Raventós Fatjó произвежда първата бутилка Cava, като прилага традиционния метод за комбинация от сортовете грозде, използвани за вината от Penedès: Macabeo, Xarel-lo и Parellada. От това първо нововъведение преди 150 години Codorníu разработва кава, която изнася в половината свят, във винарната си в Sant Sadurní d'Anoia – винарски изби, класифицирани като национален исторически и художествен паметник през 1976 г., дело на архитекта Puig i Cadafalch.

Прекарваме живота си в разговори за мечти, говорим за всички онези неща, които все още не сме направили, или за живота, който само мечтаем да постигнем. Това е тяхната философия. Може ли да има по-добра мечта от това да се осмелиш да живееш мечтите си?

Codorníu е пионер във въвеждането на нови сортове в Испания, като Chardonnay през 1984 г. и Pinot Noir през 2002 г. (и двата произхождат от Бургундия).

Кава е висококачествено пенливо вино, произвеждано в Испания по традиционния метод, наричан първоначално Méthode Champenoise. Основната му характеристика е, че втората ферментация на купажа от вина се извършва в бутилката. По време на този процес се появяват мехурчетата на кавата и тя придобива своя уникален вкус.

Бутилките престояват в избите най-малко девет месеца. Различните стилове на Cava зависят от периода на отлежаване: Cava de Guarda (отлежаване от 9 до 12 месеца), Reserva (отлежаване най-малко 18 месеца), Gran Reserva (отлежаване най-малко 30 месеца) и Cava de Paraje Calificado (отлежаване най-малко 36 месеца и от едно лозе със специални характеристики).

icon-end