Хосе Куерво

на страница

1 артикул

на страница

1 артикул

ДУХ, КАTO НИКОЙ ДРУГ 
Много неща правят Jose Cuervo уникална. От вековните процеси, предавани от поколение на поколение, до богатата вулканична почва, на която расте нашето синьо агаве. В продължение на 250 години създаваме най-добрата текила в света – Jose Cuervo.
Никой не е произвеждал по-дълго текила. През 1795 г. Хосе Мария Гуадалупе де Куерво започва да продава първото вино Vino Mezcal de Tequila de Jose Cuervo, след като получава първия официален документ от краля на Испания за производство на текила с търговска цел. Оттогава Куерво произвежда текила в La Rojeña – най-старата действаща дестилерия в Латинска Америка.

Усъвършенстван процес 

ТРАДИЦИЯ ВЪВ ВСЯКА БУТИЛКА 
Повече от 250 години Jose Cuervo произвежда текила от най-големите находища на агаве в света. Пътуването започва от полетата в покрайнините на вулкана Текила. След седемгодишно зреене растенията агаве се събират, а сърцевините им, наречени "пиня", се изпращат в дестилерията La Rojeña. Там те се изпичат, смилат и раздробяват. Полученият екстракт се поставя в резервоари за ферментация. Накрая той се дестилира и отлежава до съвършенство в препечени бъчви.

ИСТОРИЯ НА НАЙ-СТАРАТА МАРКА ТЕКИЛА В СВЕТА 
Jose Cuervo произвежда текила повече от 250 години със същия опит, майсторство и рецепти, които се предават от поколение на поколение.

История на марката

1700 г. В МЕКСИКО СЕ РАЖДА ЛЕГЕНДА 
През 1758 г. крал Фернанд VI издава на Хосе Антонио де Куерво и Валдес документ за собственост върху земята, за да засади агаве за производство на текила.
1795 г. Крал Карлос IV издава кралски указ в Испания, с който предоставя на Хосе Мария Гуадалупе Куерво и Монтана първия лиценз за производство и разпространение на текила.

1800 г. ЕКСПОРТИРАНО В СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ 
Бъчвите на Хосе Куерво стигат до Калифорния от Сан Блас през 1852 г.
Стъклени бутилки, които могат да бъдат използвани навсякъде 
Jose Cuervo® е първата марка текила, която бутилира текилата поотделно, което улеснява транспортирането ѝ, за да отговори на нарастващото търсене в Мексико и отвъд границата.

40-ТЕ ГОДИНИ НА ХХ ВЕК МАРГАРИТА: ТОВА Е НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ МОМИЧЕШКО ИМЕ.
THE ORIGINAL RECIPE:

  • 1 1/2 oz White Cuervo® Tequila
  • 1/2 oz Triple Sec
  • 1 oz Fresh Lime Juice.
  • Разклатете добре в шейкър и сервирайте в чаша с осолено ръбче! Ако откриете фреш от хибискус, пробвайте, това ще е любовта на живота Ви! 

1970 г. ТЕКИЛАТА ПОЛУЧАВА Дестинация на произход 
Както шампанското може да се произвежда само във Франция или шотландският скоч – само в Шотландия, така и от 1974 г., за да се нарече една спиртна напитка "текила", тя трябва да се произвежда в определени щати на Мексико. 

Новият Groove на текилата
Cuervo е предпочитаната марка, когато текилата "Sunrise" става изключително популярна. Възходът на напитката се дължеше на големите рокендрол групи, които я отпиваха на частните си самолети и я увековечиха в песни.

ДНЕС. 
ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ НОМЕР ЕДНО ТЕКИЛА В СВЕТА. Попитайте милионите хора, благодарение на които Jose Cuervo е най-продаваната текила в целия свят.

icon-end