Глен Грант Дистилъри

Глен Грант Дистилъри

Филтри
Филтри
Цена
-
на страница

6 артикули

 1. Уиски Глен Грант Арборалис, 0.7 л -28%
  Уиски Глен Грант Арборалис, 0.7 л
  Спейсайд Шотландия Друго
  Специална цена 42,99 лв. Обикновена цена 59,99 лв.
 2. Уиски Глен Грант 10 г Сингъл Малц, 0.7 л
  Уиски Глен Грант 10 г Сингъл Малц, 0.7 л
  Спейсайд Шотландия Друго
  62,99 лв.
 3. Уиски Глен Грант 12 г Сингъл Малц, 0.7 л
  Уиски Глен Грант 12 г Сингъл Малц, 0.7 л
  Спейсайд Шотландия Друго
  79,99 лв.
 4. Уиски Глен Грант 10 г Сингъл Малц + 1 чаша, 0.7 л
  Уиски Глен Грант 10 г Сингъл Малц + 1 чаша, 0.7 л
  Спейсайд Шотландия Друго
  69,99 лв.
 5. Уиски Глен Грант 18 г Сингъл Малц 43%, 0.7 л
  Уиски Глен Грант 18 г Сингъл Малц 43%, 0.7 л
  Спейсайд Шотландия NA
  198,99 лв.
 6. Уиски Глен Грант Мейджърс Резерва, 0.7 л
  Уиски Глен Грант Мейджърс Резерва, 0.7 л
  Спейсайд Шотландия Друго
  39,99 лв.
  Изчерпан
на страница

6 артикули

НАШАТА ИСТОРИЯ 

ДЕСТИЛИРАНО ЛЮБОПИТСТВО ОТ 1840 Г. НАСАМ

Братята Джон и Джеймс Грант, които се превръщат в контрабандисти и мечтатели, основават дестилерията "Глен Грант" през 1840 г. – знаков момент в историята на шотландското уиски. Техният безграничен интерес към индустриалния и технологичния напредък води до построяването на северната железница.

През 1820 г. Джеймс Грант помага за провеждането на "Набега в Елджин" – последното кланово въстание в историята на Шотландия. Неговата тартанова жилетка днес е гордо изложена в дестилерията като напомняне за силното хайландско наследство на The Glen Grant.

През 1839 г. братята Джон и Джеймс Грант кандидатстват за лиценз за дестилерия. Наблизо се намират морето и пристанището Lossiemouth, река Spey на юг и околните равнини, където расте ечемик, а всички основни съставки за малцово уиски са на една ръка разстояние.

Безвъзмездните средства винаги са били в челните редици на авангардните иновации. Джеймс Грант е основател на железопътната компания Morayshire Railway Company, която пуска влакове от пристанището Лосимут до Елгин. Създаването на железницата улеснява значително изграждането на важни линии за доставки и води до изграждането на други дестилерии в района. През 1851 г. един от локомотивите е наречен Glen Grant в негова чест.

1872 - 1931

МАЙОРЪТ

През 1872 г. Джеймс Грант, племенник на Джон Грант, наследява дестилерията "Глен Грант". По-късно Джеймс става известен като Майора. Той прави революция в производството на едномалцово шотландско уиски, като въвежда пречистватели за водно охлаждане и удължени котли за улавяне само на най-фините изпарения.

През 1886 г. Майорът създава прочутата викторианска градина, за да покаже еклектичните растения и екзотични плодове, които е събирал по време на пътуванията си по света. Това горско бягство има 22 акра овощни градини, ливади и горички, включително оригиналния павилион за драма, построен от самия Джеймс Грант.

1900 

The Glen Grant е една от първите шотландски дестилерии, в която се произвежда електричество (1883 г.), а The Major въвежда високите, тънки котли и пречиствателни съоръжения, които създават свежия малцов вкус и прозрачния цвят, които определят нашето едномалцово шотландско уиски и до днес.

През 1931 г. майор Грант, последният Глен Грант, умира. Дъглас Маккесак, неговият внук, става негов наследник. 

Наследството на Майора продължава да живее в безподобната страст и ангажираност на главния дестилатор Денис Малкълм. Денис е един от най-дългогодишните дестилатори в Шотландия, като през цялата си 60-годишна кариера работи в района на Спейсайд, управлявайки Glen Grant и други известни дестилерии. През 2015 г. Нейно Величество кралицата го удостоява с високата чест на най-превъзходния орден на Британската империя за заслугите му към общността на Ротес и изключителната му работа в производството на шотландско уиски.

1946

Денис е роден на територията на дестилерията и скоро става третото поколение от семейството си, което работи в "Глен Грант".

1961

На 3 април 1961 г. Денис започва петгодишния си стаж в дестилерията като бъчвар, с което поставя началото на кариерата си в производството на шотландско уиски през целия си живот.

2006

През 2006 г. Campari Group придобива дестилерията и назначава Денис за главен дестилатор. Денис продължава да следи за високите стандарти и традициите на семейство Грант и неговите потомци.

2008

Новият център за посетители е построен като място, където ценители от цял свят могат да обиколят дестилерия за уиски. 

2011

Майстор-дестилаторът Денис Малкълм отпразнува 50-годишнината от първия си работен ден в дестилерията Glen Grant и създаде лимитираната серия V Decades в знак на почит към това значимо събитие.

2013

Негово кралско височество принц Чарлз, херцог на Ротси, откри новото ни бутилиращо хале през 2013 г. Това допълнение ни позволи да разширим революционната визия на нашите основатели и да продължим да помагаме за водещата роля в производството на едномалцово шотландско уиски. The Glen Grant е единствената дестилерия в района на Спейсайд, която бутилира всяка капка уиски на място.

Сега

През 2021 г. Денис Малкълм отбелязва 60-годишнината на майстор-дестилатора или диамантената си година в производството на шотландско уиски.

icon-end