Кога доставяме през декември 2024 и януари 2025?

- поръчки, получени между 21.12. и 23.12. до 12:00 ч., ще бъдат доставени на 27.12. или в следващ работен ден..
- поръчки, получени между 23.12. след 12:00 ч. до 26.12. ще бъдат доставени на 27.12. или на 30.12. за София, за страната – между 30.12. и 03.01.
- поръчки, получени между 27.12. и 29.12. ще бъдат доставени на 30.12. или 03.01 за София; за страната – на 03.01.
- поръчки, получени между 30.12. и 02.01 ще бъдат доставени между 03.01. и 06.01

Фуджи Готемба дистилъри

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Кирин, собствениците на дестилерията Fuji Gotemba, са третият по големина производител на уиски в Япония, нещо, което често е изненадващо за нас, тъй като много малко от техните продукти напускат страната. Самата дестилерия отваря врати през 1973 г. в град Готемба в подножието на планината Фуджи като съвместен проект между Kirin, Seagrams и Chivas brothers. Проектът се основава на опита на Seagrams в производството на зърно и знанията на Chivas за малцовите уискита.

Зад тези нови продукти стои главният блендер Джота Танака, ветеран от индустрията, който първоначално е бил производител на вино, но е прекарал последните 20 години в правене на уиски. Той започва с възраждането на бърбън Four Roses и сега се фокусира върху запознаването на света с уискито Fuji.

* International Spirits Challenge (ISC) е ежегодно състезание за висок алкохол, организирано от Drinks International, британско издание, специализирано в спиртни напитки, вина и бира. Категориите спиртни напитки, различни от уиски, включват бренди, текила, джин и водка. Медали се присъждат за всяка категория. В категория Уиски съдиите са майстори блендери и дестилатори от водещите световни производители на уиски. Тъй като продуктите се оценяват чрез стриктна дегустация, медалите на ISC се считат за едни от най-авторитетните награди. На International Spirits Challenge (ISC) 2020, Fuji Single Grain Whisky, 30 YO, за първи път беше наградено с най-високото отличие в категорията за японско уиски.

Дестилерията Mt. Fuji.
За разлика от повечето други дестилерии в света, дестилерията Mt. Fuji извършва всички производствени процеси на място – от пасирането на зърното до бутилирането както на малцово, така и на зърнено (grain) уиски.

icon-end