Джим Бери

Джим Бери

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Семейни винопроизводители от 1959 г.

„Понякога отнема повече от един живот, за да се постигне неговата цел, сега тя зависи от децата ми“.

Джим Бари 1929-2004

Над 50 години винарната Джим Бари произвежда вина, получили международно признание. Покойният Джим Бари е бил основоположник на австралийското трапезно вино, като той е 17-ият дипломирал се специалист в областта на винопроизводството в Австралия. Той става първият дипломиран винопроизводител в долината Клер, Южна Австралия и заедно със съпругата си Нанси изгражда успешен винарски бизнес, който от самото си създаване през 1959 г. създава отличавани с награди вина. Днес наследникът на Вината Джим Бари е вторият син на Джим и Нанси Питър, който се присъединява към семейната винарска изба през 1977 г., също завършил винопроизводство. Току-що завършилият специалност „Винарство“ в същия университет най-голям син на Питър – Том, прави Вината Джим  Бари  първият семеен винарски бизнес в Австралия, в който работят представители на три поколения с този курс на обучение.

 

Компанията има иновативен подход към лозарството и стремеж за високи постижения във винопроизводството. В центъра на тази философия е ангажиментът им да притежават всички свои лозя. През последните петдесет години компанията работи за създаване на мозайка от лозови масиви в долината Клер. Изградени са шест лозарски стопанства в Клер, всяко от които е уникално място, като вид и почва. През 1998 г. компанията засажда дванадесет хектара каберне совиньон в Coonwarra върху изоставено крикет игрище.

 

Последни награди

 

Шираз Армаг 2006

20/20 в Топ 100 на Матю Джукс за австралийски вина

 

Бенбурни Каберне Совиньон 2004

Медал за най-добро музейно червено вино и награда за потребителско вино на годината: Годишни награди за вино в Южна Австралия 2010

 

Лодж Хил Ризлинг 2011

Златен медал: Винарска изложба Роял Куинсланд

 

Флорита Ризлинг 2010

95 точки: Наръчник за виното на Джеймс Холидей 2012