Джим Бери

Джим Бери

Филтри
Филтри
Категории
 • Виносвят
Настрой низходяща посока
на страница

1 артикул

 1. Джим Бери Дъ Лодж Хил Шираз, 0.75 л
  Джим Бери Дъ Лодж Хил Шираз, 0.75 л

  2012

  Клер Вали Австралия Шираз
  39,99 лв.
  Изчерпан
Настрой низходяща посока
на страница

1 артикул

Семейни винопроизводители от 1959 г.

„Понякога отнема повече от един живот, за да се постигне неговата цел, сега тя зависи от децата ми“.

Джим Бари 1929-2004

Над 50 години винарната Джим Бари произвежда вина, получили международно признание. Покойният Джим Бари е бил основоположник на австралийското трапезно вино, като той е 17-ият дипломирал се специалист в областта на винопроизводството в Австралия. Той става първият дипломиран винопроизводител в долината Клер, Южна Австралия и заедно със съпругата си Нанси изгражда успешен винарски бизнес, който от самото си създаване през 1959 г. създава отличавани с награди вина. Днес наследникът на Вината Джим Бари е вторият син на Джим и Нанси Питър, който се присъединява към семейната винарска изба през 1977 г., също завършил винопроизводство. Току-що завършилият специалност „Винарство“ в същия университет най-голям син на Питър – Том, прави Вината Джим  Бари  първият семеен винарски бизнес в Австралия, в който работят представители на три поколения с този курс на обучение.

 

Компанията има иновативен подход към лозарството и стремеж за високи постижения във винопроизводството. В центъра на тази философия е ангажиментът им да притежават всички свои лозя. През последните петдесет години компанията работи за създаване на мозайка от лозови масиви в долината Клер. Изградени са шест лозарски стопанства в Клер, всяко от които е уникално място, като вид и почва. През 1998 г. компанията засажда дванадесет хектара каберне совиньон в Coonwarra върху изоставено крикет игрище.

 

Последни награди

 

Шираз Армаг 2006

20/20 в Топ 100 на Матю Джукс за австралийски вина

 

Бенбурни Каберне Совиньон 2004

Медал за най-добро музейно червено вино и награда за потребителско вино на годината: Годишни награди за вино в Южна Австралия 2010

 

Лодж Хил Ризлинг 2011

Златен медал: Винарска изложба Роял Куинсланд

 

Флорита Ризлинг 2010

95 точки: Наръчник за виното на Джеймс Холидей 2012