Дзенато

Дзенато

Филтри
Филтри
Подрегион
  1. Валполичела
  2. делле Венецие
  3. Лугана
  4. Соаве
Цена
-
на страница

8 артикули

  1. Дзенато Амароне дела Валполичела Ризерва DOCG, 0.75 л
    Дзенато Амароне дела Валполичела Ризерва DOCG, 0.75 л

    2018

    Венето Италия Купаж
    249,00 лв.
  2. Дзенато Валполичела Супериоре DOC, 0.75 л
    Дзенато Валполичела Супериоре DOC, 0.75 л

    2019

    Венето Италия Купаж
    37,99 лв.
  3. Дзенато Рипасo Валполичела Супериоре DOC, 0.75 л
    Дзенато Рипасo Валполичела Супериоре DOC, 0.75 л

    2019

    Венето Италия Купаж
    65,99 лв.
  4. Дзенато Амароне дела Валполичела DOCG, 0.75 л
    Дзенато Амароне дела Валполичела DOCG, 0.75 л

    2018

    Венето Италия Купаж
    151,99 лв.
  5. Дзенато Пино гриджо деле Венеция, 0.75 л
    Дзенато Пино гриджо деле Венеция, 0.75 л

    2023

    Венето Италия Пино гриджо
    27,49 лв.
  6. Дзенато Соаве Класико DOC, 0.75 л
    Дзенато Соаве Класико DOC, 0.75 л

    2022

    Венето Италия Купаж
    25,49 лв.
  7. Дзенато Лугана Сан Бенедето DOC, 0.75 л
    Дзенато Лугана Сан Бенедето DOC, 0.75 л

    2023

    Ломбардия Италия Требиано
    42,99 лв.
  8. Дзенато Бианко ди Кустодза DOC, 0.75 л
    Дзенато Бианко ди Кустодза DOC, 0.75 л

    2023

    Венето Италия Купаж
    21,49 лв.
на страница

8 артикули

95 хектара от най-добрите лозя в Лугана и "класическата зона" на Валполичела.

Zenato е важен производител в региона Венето в Североизточна Италия, с имения в регионите Lugana и Valpolicella. Той е особено известен със своите вина Amarone della Valpolicella, въпреки че произвежда и редица други вина – от Pinot Grigio и Soave до сортови вина Corvina.

История, която се простира от бреговете на езерото Гарда до хълмовете на близката Валполичела, където червените вина на имението се раждат от слънчевите лозя Corvina и Rondinella в Costalunga в община Sant'Ambrogio.

Вината Amarone Classico се произвеждат в имението Costalunga в Sant'Ambrogio di Valpolicella. В семейното кюве се използва грозде, което се изсушава три до четири месеца преди ферментация и 36 месеца в дъбови бъчви.

Две лица: Едното е бяло, а другото – червено. И двете са емблеми на висококачествени вина, които се раждат благодарение на страст към земята, на уважение към времето, на семейна традиция, която защитава местните сортове грозде повече от 60 години.

Флагманът Riserva Sergio Zenato се произвежда от грозде, което се суши на един слой върху тави, след което отлежава в 7500-литрови славонски бъчви в продължение на 48 месеца. И двете вина са предимно с повече Corvina, с по-малки количества Rondinella и Oseleta.

Cresasso, което също се произвежда в имението Costalunga, е Corvina, който е под наименованието Veronese IGT. Гроздето за това вино се събира на два етапа: първият е сушене в продължение на два месеца, а вторият е презрял на лозата, след което ферментира в неръждаема стомана.

След това двете части се смесват и отлежават в бъчви от френски дъб в продължение на 24 месеца. В имението се произвеждат също Recioto, Ripasso, Valpolicella Classico Superiore и Cormì Veneto IGT, произведено от Corvina и Merlot.

Другото имение на Zenato, Santa Cristina в Сан Бенедето ди Лугана, разполага със 75 хектара (185 акра) лозя. Под знамето на Zenato в имението се произвеждат Pas Dosé и Brut Metodo Classico пенливо вино, както и Lugano San Benedetto от Trebbiano di Lugana (или Verdicchio).

1960 – Сан Бенедето ди Лугана. Тук започва да тупти сърцето на Серджо Зенато. Историята му се състои от страст и упорит труд; дълбока връзка със земята и хората; предприемачески способности и отвореност към иновации и нови техники за винификация и инвестиции в местни сортове грозде.

Гамата на S. Cristina включва също Chardonnay и Cabernet Sauvignon, passito, grappa и зехтин. Lugana Riserva Sergio Zenato, също произведено от Trebbiano di Lugana, е на върха на гамата Lugana.

Компанията произвежда също така Bardolino червено и Bardolino Chiaretto (розе).

icon-end