Буена Виста Уайнъри

Буена Виста Уайнъри

Филтри
Филтри
Подрегион
 1. Лос Карнерос
 2. Напа Вали
 3. Норт Коуст
Цена
-
Реколта
на страница

6 артикули

 1. Буена Виста Пино Ноар, 0.75 л
  Буена Виста Пино Ноар, 0.75 л

  2020

  Калифорния САЩ Пино ноар
  62,99 лв.
 2. Буена Виста Каберне Совиньон, 0.75 л
  Буена Виста Каберне Совиньон, 0.75 л

  2020

  Калифорния САЩ Каберне совиньон
  59,99 лв.
 3. Буена Виста Шато Шардоне, 0.75 л
  Буена Виста Шато Шардоне, 0.75 л

  2020

  Калифорния САЩ Шардоне
  99,99 лв.
 4. Буена Виста Шато Каберне Совиньон, 0.75 л
  Буена Виста Шато Каберне Совиньон, 0.75 л

  2019

  Калифорния САЩ Каберне совиньон
  169,99 лв.
 5. Буена Виста Леджендари Бедж Зинфандел, 0.75 л
  Буена Виста Леджендари Бедж Зинфандел, 0.75 л

  2019

  Калифорния САЩ Зинфандел
  44,99 лв.
 6. Буена Виста Леджендари Бедж Пти Сира, 0.75 л
  Буена Виста Леджендари Бедж Пти Сира, 0.75 л

  2020

  Калифорния САЩ Сира
  44,99 лв.
на страница

6 артикули

Буена Виста Уайнъри

Преди да има лозя във всяка долина на север от Сан Франциско, преди Напа и Сонома да станат известни имена, преди изобщо да има вино в Калифорния, е имало Буена Виста. Основана през 1857 г. и обхващаща територии от Сонома до Напа, Буена Виста е първата първокласна винарна в Калифорния и нейната история е толкова колоритна, колкото и изпълнена с гордост. Днес легендата е преродена под визията на Жан-Шарл Боасе.

Точно до градчето Сонома, оригиналната винарна сега е историческа забележителност на Калифорния и е дом на винарната и туристически център. Шато Буена Виста е разположено в сърцето на центъра на Напа и е реализацията на една мечта за възстановяване на винарната в Напа Вали.

Агостон Харасти, създателят на винарната, бил ексцентричен граф с истинска любов и постоянна посветеност на калифорнийското вино. Заобиколен от собствените си интриги и политическо изгнание, графът имигрира от Унгария през 1842 г. в търсене на възможности и свобода в процъфтяващия Запад. Следвайки идеята за търсенето на злато в хълмовете на Северна Калифорния, Харасти търсил „пурпурно злато“ – идеалният „тероар“ за изключително вино. Той се установява в Сонома, родното място на Калифорния и столицата на кратко просъществувалата Калифорнийска република, където основава винарната Буена Виста през 1857 г. Посветен лозар, иноватор, уважаван автор и проницателен бизнесмен, графът е смятан за най-ярък поддръжник на лозарството в Калифорния. Въпреки внезапната му смърт през 1869 г. в гъмжаща от крокодили река в джунглите на Никарагуа и след предизвикателствата на Голямата депресия, Сухия режим и филоксерата, неговата любима винарна Буена Виста не само издържа на предизвикателствата, но и просперира.

Боасе Фемили Естейтс, семейство с истинска любов и уважение към Буена Виста, е настоящ собственик и е отдадено на продължаването на визията и ненадминатото наследство, създадено за първи път от графа преди 150 години. Винарната има бляскава история, грандиозни вина и предлага необикновено изживяване за тези, които искат да посетят красивото имение.

icon-end