Мидалидаре 42/25 Совиньон блан 2019, 0.75 л
България
Тракийска низина
Совиньон блан
Вино, Бяло
Блестящ и чист бледо сламено-жълт цвят. 42/25 Совиньон Блан разкрива разкошни аромати на прясно окосена трева, зелена ябълка и сочен лимон, елегантно обгърнати от бъзов цвят и нотки на прясна коприва. В устата е много свежо, тревисто-плодово, с фини нотки на бъз, цитрус и зелена ябълка. Вино с леко тяло, отличен баланс, средно продължителен финал и минерален послевкус.
Подходящи храни:


ЛОЗОВ МАСИВ: Шипката.
СОРТ: 100% Совиньон Блан.
ТЕРОАР: Лозите са засадени на крайните източни склонове на три съседни лозя от лозов масив Шипката, на средна надморска височина 290-310 метра при 10% наклон. Почвите на Шипката имат алувиален произход и се характеризират с наличие на глина и наноси, с високо съдържание на карбонати, достъпни за растенията поради способността на замята да задържа голямо количество вода.
БЕРИТБА: Гроздето за 42/25 Совиньон Блан се бере в ранните сутрешни часове, изцяло ръчно в касетки от 10-12 кг. Беритбата е проведена през първата половина на м. септември, поетапно в трите лозя.
Дегустационни характеристики: Блестящ и чист бледо сламено-жълт цвят. 42/25 Совиньон Блан разкрива разкошни аромати на прясно окосена трева, зелена ябълка и сочен лимон, елегантно обгърнати от бъзов цвят и нотки на прясна коприва. В устата е много свежо, тревисто-плодово, с фини нотки на бъз, цитрус и зелена ябълка. Вино с леко тяло, отличен баланс, средно продължителен финал и минерален послевкус.
Серивране: Прекрасен аперитив или в съчетание с птиче месо, риба, морски дарове, зеленчуци, пикантни храни. Отлично в комбинация с азиатска кухня и суши; грахова супа и ястия с гарнитура от грахово пюре; зеленчукови кюфтенца с млечен сос; свежи зелени салати; ордьоври с риба; паста с песто и зеленчуци; ястия с аспержи; пролетни рулца или пикантни печива. Препоръчва се поднасяне в чаша за Совиньон Блан (високо столче, тесен балон, тесен отвор) или стандартна чаша за бяло вино. Препоръчителната температура на сервиране е 9-11°С
Плодов интензитет
Тяло
Киселинност
98404
България
Мидалидаре Естейт
Тракийска низина
Совиньон блан
Студено настойване, Алкохолна ферментация в стоманени съдове, Съзряване върху утайките.
0.75 л
13 %