Домейн Отт

Домейн Отт

Филтри
Избрани филтри
 1. Количество
  0.5 л
Филтри
Категории
 • Виносвят
 • Селекции
Настрой низходяща посока
на страница

1 артикул

 1. Бай Отт Розе Кот дьо Прованс 2020, 0.5 л
  Бай Отт Розе Кот дьо Прованс 2020, 0.5 л
  Прованс Франция Купаж
  33,99 лв.
Настрой низходяща посока
на страница

1 артикул

Домейн ОТТ*

Лозата се нуждае от време. А хората, които работят с виното, понякога посвещават целия си живот на него. Това се е отнасяло и все още се отнася за Марсел Отт, за неговите деца и внуци.

Дата: 1896 г. Отт, елзаски селскостопански инженер с инициаторски дух, чиято цел е да създаде имение за производство на вино.


Първи опити: в регион Кавалайре. Все пак, през 1912 г., в Шато дьо Сел, Ле Кло Мирейле, а по-късно в Шато Ромасан, което също се намира във Вар, най-после е поставено началото на това велико семейно приключение. Дълги години на търпение и усилия! Всеки имот надделява над скалистата земя. Принципите на обработване, вдъхновени от дълбоко уважение към природата, са непреклонни. За щастие земята е признателна и е възнаградила това уважение, като ражда забележително качествени вина. Още през 1930 г. розата "Кьор дьо Грен" прокарва своя път през граница. А днес елегантните и престижни реколти, произведени от Домейн Отт*, могат да бъдат открити в най-елегантните ресторанти в цял свят.


През 2004 г., с повече от 100 години опит, Домейн Отт* получи брачна халка с вината от Група А на Луи Рьодерер, като тази истинска синергия (увеличаване ефективността при обединяване) е нещо, което се случва при тези майстори на висококласни вина.