Луи Латур Домейн дьо Валмоазин Пино ноар 2016, 0.75 л
Франция
Вар
Пино ноар
Вино, Червено
Домейн де Валмосин се намира на мястото на древен манастир и университет Валмосин, на 500 метра надморска височина. Това гарантира достатъчно слънце през летните месеци и все пак и прохлада, и също така намалява опасността от пролетно измръзване на лозите.
Подходящи храни:



Наименование: Indication Geographique Protegee Var
Произход: Вар, Франция. Домейн де Валмосин се намира на мястото на древен манастир и университет Валмосин, на 500 метра надморска височина. Това гарантира достатъчно слънце през летните месеци и все пак и прохлада, и също така намалява опасността от пролетно измръзване на лозите.
Винопроизводство: Беритбата е комбинирана – ръчна и механизирана. Провежда се традиционната за Бургундия ферментация в стоманени съдове. Гроздето ферментира в отворени стоманени съдове за кратко – 4-5 дни, 2-3 пъти дневно шапката се потапя, за да се повиши екстракцията на цвят и танини. Виното отлежава 10-12 месеца в стоманени съдове.
Характеристики: Домейн де Валмосин показва интензивен, красив и блестящ рубин цвят. Носът е мощен, с нотки на череши. В устата виното е хармонично и балансирано, на финала показва фини танини, които ще се превърнат в копринени с отлежаването.
Предложения за сервиране: Съчетава се с печени меса, сирена и меки безкостилкови плодове. Идеалната температура на сервиране е 14-15°C. Виното има потенциал за отлежаване 3-5 години.
Плодов интензитет
Дъбов интензитет
Тяло
Киселинност
Танини
96240
Франция
Луи Латур
Вар
Провежда се традиционната за Бургундия ферментация в стоманени съдове.Гроздето ферментира в отворени стоманени съдове за кратко – 4-5 дни, 2-3 пъти дневно шапката се потапя, за да се повиши екстракцията на цвят и танини.
Пино ноар
Виното отлежава 10-12 месеца в стоманени съдове.
0.75 л