Taste Champagne & Sparkling Wines - единствено по рода си събитие, посветено на любими и световно признати етикети от Шампан и света на пенливите вина!

Братанов Мерло и Сира Сепаж Сингъл Барел 2016, 0.75 л

Bratanov Merlot & Syrah Sepage Single Barrel, 0.75L
2016
Изчерпан
Виж другите вина от селекция CASAVINO Selection
39,99 лв.
Изпрати запитване
Добави в любими

България

Сакар

Купаж

Вино

Червено

Лимитирана серия от 300 бутилки, само в CASAVINO. Виното е отлежавало в бъчвата 21 месеца. Виното се е развило изключително приятно, впечатлява с младостта и потенциала, които има. Ще откриете типичния за региона на Сакар взрив от плодов вкус, сочност и плътност.

Към пълното описание

Представяме Ви два еднакви сепажа, но в две различни реколти, които избрахме с огромно удоволствие, дегустирайки вината на Братанов в Експериментална винарска изба на Аграрния Университет в Пловдив,
която се намира в с. Брестник. Сепаж Мерло & Сира с реколта 2016 е само 300 бутилки от общо 555, направени от една 400 л бъчва. Те могат да бъдат намерени само в магазините на CASAVINO.

Виното е отлежавало в бъчвата 21 месеца и е бутилирано на 17.04.2019 г. Дъбът за бъчвата е български, а изпичането е M+. Виното се е развило изключително приятно, впечатлява с младостта и потенциала, които има. Ще откриете типичния за региона на Сакар взрив от плодов вкус, сочност и плътност.

Поставете се на мястото на екипа на CASAVINO и опитайте заедно със същия сепаж, но роден 3 години по-късно, през 2019! Реколта 2016 идва от бъчва номер 208.

***

Докато избирахме вина за селекция 2021, попаднахме в малко известната, но уникална ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ВИНАРСКА ИЗБА НА АГРАРНИЯ УНИВЕРСИТЕТ В ПЛОВДИВ

В лозовите насаждения на АУ – Пловдив се отглеждат и съхраняват над 400 сорта грозде. С този изключително
голям генофонд България е на второ място в Европа по разнообразна сортова колекция на едно място. В тях може да се видят всички използвани в лозарството формировки и подложки на лози. Има голямо разнообразие както на сортове, така и на клонова селекция на известни и прогресивни сортове грозде. Голяма част от лозовите масиви са с подменена съвременна конструкция и модерна система за капково напояване. Винарската изба, разположена сред лозята, е построена през 1969 г. и е единствената изба в България за микровинификация с експериментален характер. Тя е и една от 28-те университетски изби в света. Във винарната се съхраняват вина от над 50 сорта грозде, тя разполага с една от най-големите колекции енотечни вина с различна възраст.

Там наш домакин беше Ламбрин Топузлиев, който е директор и основен уайнмейкър на винарската изба!

icon-end

Технически данни

100187

Тихо

2016

0.75 л

Харманли

Винарна Братанови

Обратно към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Братанов Мерло и Сира Сепаж Сингъл Барел 2016, 0.75 л
Вашата оценка
Обратно към продукта
Обратно към продукта
Подобни продукти
 1. Меди Вали Сира Сингъл Барел, 0.75 л
  Меди Вали Сира Сингъл Барел, 0.75 л

  2019

  49,99 лв.
 2. Меди Вали Велвет Тъч Каберне фран, 0.75 л
  Меди Вали Велвет Тъч Каберне фран, 0.75 л

  2021

  29,99 лв.